هم اکنون وقت خرید خانه هست یا نه؟

به گزارش مسکن گزین، نایب رییس اتحادیه املاک اظهار داشت: بازهم سفارش من اینست که برای خرید خانه، بخصوص برای افرادی که قصد تبدیل به احسن کردن ملک خودرا دارند، زمان مناسبی است و نباید دست نگه دارند. بهتر است ملک خودرا جابه جا کنند.

هم اکنون وقت خرید خانه هست یا نه؟
به گزارش مسکن گزین به نقل از خبر آنلاین، سمانه محرمی نمین، نایب رییس اتحادیه املاک در رابطه با آخرین وضع بازار مسکن و تحولات قیمت مسکن اظهار داشت: از زمانیکه سامانه املاک و مستغلات در سالیان ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از اتحادیه خارج شد و به سامانه خودنویس و بعد از آن سامانه کاتب منتقل شد، اطلاعات رسمی در رابطه با معاملات بازار مسکن اعلام نمی شود و اطلاعاتی که اعضای اتحادیه املاک عرضه می کنند، به طور عمده برپایه مشاهدات و داده های میدانی است.
مهر نوشت: وی ادامه داد: افزایش قیمت مسکن در وضعیت فعلی اتفاقی غیرقابل پیش بینی نبود. ما از آذر و دیماه سال قبل اعلام نموده بودیم که برپایه پیش بینی ها، باید منتظر افزایش نرخها باشیم. با این وجود، واحدهایی که با قیمت های جدید مصالح ساختمانی درحال ساخت هستند، هنوز وارد بازار مسکن نشده اند.
نایب رییس اتحادیه املاک بیان کرد: دلیل این مساله آن است که تعداد زیادی از سازندگان، خصوصاً سازندگان خرد، برپایه برآورد هزینه های قبلی فعالیت خویش را آغاز نموده بودند و حتی بعضاً روی پیش فروش یک یا دو واحد نیز حساب کرده بودند. بنابراین، برخی سازندگان خرد کار را نه با شرایط برابر، بلکه با کسری و زیان آغاز می کنند.

سازندگان خرد به علت گرانی مصالح، پروژه های مسکن را نیمه کاره رها کردند

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، افزایش قیمت مصالح ساختمانی سبب شده است خیلی از سازندگان خرد، پروژه های ساختمانی خویش را نیمه کاره رها کنند. بدین سبب همزمان ورود واحدهای جدید به بازار مسکن به تعویق افتاده و هم این واحدها مقرر است با مصالح ساختمانی گران تر ساخته شوند.
محرمی نمین اشاره کرد: اعدادی که حالا در بازار مسکن مشاهده می نماییم، به طور عمده متأثر از تورم سالانه است و فقط با تورم سالانه انطباق دارد، نه با افزایش قیمت مصالح ساختمانی. هنوز واحدهایی که با مصالح جدید و گران تر ساخته شده اند، وارد بازار نشده اند و بنابراین آثار کامل رشد هزینه ساخت را در قیمت های فعلی نمی بینیم.
وی اضافه کرد: این مساله قابل پیش بینی بود. ما هر سال با تورم مواجه هستیم و فصل خرید و فروش مسکن نیز به طور عمده نیمه دوم سال است. نیمه اول سال بیشتر به بازار رهن و اجاره اختصاص دارد و نیمه دوم سال فصل خرید و فروش شمرده می شود.

اکنون زمان مناسبی برای خرید مسکن و تبدیل به احسن کردن ملک است

نایب رییس اتحادیه املاک اظهار داشت: همچنان سفارش من این است که برای خرید خانه، خصوصاً برای اشخاصی که قصد تبدیل به احسن کردن ملک خویش را دارند، زمان مناسبی است و نباید دست نگه دارند. بهتر است ملک خویش را جابه جا کنند.
وی اشاره کرد: در وضعیت فعلی، با مبلغی که مقرر است روی ارزش ملک فعلی خود بگذارید و برای خرید یک واحد جدید هزینه کنید، شاید بتوانید ۲۰ متر به متراژ خانه خود اضافه کنید. اما اگر در آینده با تورم بیشتری مواجه شویم، امکان دارد به جای ۲۰ متر، تنها امکان اضافه کردن ۱۵ متر به متراژ ملک خویش را داشته باشید.
محرمی نمین اظهار داشت: سفارش من به جوانان خانه اولی این است که از سودهای چشم گیر و روزانه ای که در پلت فرم های خرید آنلاین طلا، دلار یا ارزهای دیجیتال مشاهده می کنند، چشم پوشی کنند و صرفا برپایه این سودهای روزانه تصمیم نگیرند.

خانه اولی ها فریب سود روزانه طلا و ارز را نخورند

وی ادامه داد: افراد باید خودشان بازار طلا را از دیماه و بهمن ماه سال قبل تا حالا با افزایش قیمت مسکن مقایسه کنند و ببینند میزان افزایش قیمت در این دو بازار و چشم انداز آنها در آینده تا چه اندازه با یکدیگر متفاوت می باشد.
نایب رییس اتحادیه املاک اضافه کرد: شاید تا اسفندماه می توانستیم با پنج یا ۶ میلیارد تومان یک منزل مسکونی خریداری نماییم، اما هم اکنون به جهت اینکه در تهران و در یک منطقه مطلوب، نه این که اصلاً خانه ای وجود نداشته باشد، بلکه یک واحد نسبتاً خوب و قابل سکونت خریداری نماییم، باید پیش بینی قیمت هایی از ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان به بالا را داشته باشیم.
ایشان سپس با انتقاد از نحوه قیمت گذاری در پلت فرم های آگهی آنلاین اظهار داشت: مبحث قیمت گذاری آگهی ها در پلت فرم های آگهی آنلاین برای کسی پوشیده نیست و قیمت گذاری ها در خیلی از موارد کارشناسی شده نیست.
محرمی نمین خاطرنشان کرد: حالا با موضوعی تحت عنوان فعالیت پلت فرم های آگهی آنلاین مواجه هستیم که مجوز فعالیت خویش را از اتحادیه کسب وکارهای مجازی دریافت می کنند. دراین خصوص نوعی موازی کاری میان اتحادیه های مختلف و اتحادیه کسب وکارهای مجازی به وجود آمده است.
وی اشاره کرد: بحث مسکن کاملا تخصصی است و اگر مقرر است پلتفرمی در عرصه مسکن فعالیت کند، باید مجوز آن تحت نظارت اتحادیه املاک باشد تا نسبت به قیمت گذاری اقدام نماید، نه این که قیمت سازی انجام دهد.
نایب رییس اتحادیه املاک اظهار داشت: قیمت سازی در پلت فرم های آگهی آنلاین مشکل به وجود می آورد. تصور کنید در منطقه ای از غرب تهران، یک یا چند ملک با قیمت مشخصی در یک پلت فرم آگهی آنلاین قیمت گذاری شود؛ این موضوع می تواند قیمت کل منطقه را جابه جا کند. وقتی یک یا دو خانه در این پلت فرم ها با قیمت جدید عرضه می شود، حجم انبوهی از قیمت سازی شکل می گیرد که می تواند قیمت کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد و سبب دستکاری نرخها شود.
وی ضمن اشاره به وضعیت پیش فروش مسکن اظهار داشت: حالا در پروژه های هزار واحدی، ۸ هزار واحدی و حتی ۸۰۰ واحدی، پیش فروش هایی داریم که واحد درحال ساخت را با قیمت ملک آماده سه سال بعد می فروشند.
محرمی نمین اضافه کرد: در وضعیت فعلی، امکان دارد واحدی که هنوز روی خاک قرار دارد، با قیمت های بسیار بالا عرضه شود؛ بعنوان مثال، واحدی که در آینده مقرر است متری ۵۰۰ میلیون تومان ارزش داشته باشد، امکان دارد امروز متری ۳۰۰ میلیون تومان روی خاک فروخته شود و فروشنده این مساله را با پرداخت اقساط توجیه کند.
راه پیش فروش قانونی مسکن را بسته ایم
وی خاطرنشان کرد: ما مسیر پیش فروش را برای مشاوران املاک بسته ایم و در حقیقت راه پیش فروش و خرید اقساطی را برای مردم نیز بسته ایم. از سال ۱۳۹۰ که قانون پیش فروش تصویب گردید، قرار شد مشاور املاک قرارداد پیش فروش را تنظیم نکند و این کار به دفترخانه سپرده شد، اما دفترخانه نیز از سال ۱۳۹۰ تا حالا نتوانسته حتی یک قرارداد پیش فروش ثبت کند.
نایب رییس اتحادیه املاک اشاره کرد: بنابراین این وضعیت، مردم امکان خرید اقساطی ندارند. در چنین شرایطی، حالا وبینارها و سمینارهای گوناگونی برگزار می گردد و از مردم خواسته می شود برای خرید متری اقدام نمایند. سؤال این است که چرا باید خرید متری انجام شود؟
وی اظهار داشت: وقتی مبایعه نامه وجود دارد، میتوان یک خرید مشخص انجام داد. بعنوان مثال، فرد می تواند یک واحد ۴۰ متری را خریداری کند و پرداخت آنرا در یک بازه سه ساله تعریف کند. در این صورت، مبحث معامله مشخص است و خریدار می داند چه ملکی را خریداری می کند و بابت چه چیزی پرداخت انجام می دهد.
محرمی نمین در آخر تصریح کرد: اما در خرید متری، مبحث معامله نامعین است؛ معلوم نیست این ملک در آینده دقیقا کجا، چه زمانی، چطور و در کدام طبقه خواهد بود. در حقیقت، ما آن چه را درست بوده ممنوع اعلام نموده ایم؛ این وضعیت ناشی از یک اشتباه محاسباتی و قانون گذاری در عرصه فروش و پیش فروش ملک است و این موضوع نیز تاثیر قابل توجهی بر قیمت گذاری و روند قیمت مسکن دارد.

به طور خلاصه، حالا زمان مناسبی برای خرید مسکن و تبدیل به احسن کردن ملک است نایب رئیس اتحادیه املاک گفت: همچنان سفارش من اینست که برای خرید خانه، به ویژه برای افرادی که قصد تبدیل به احسن کردن ملک خود را دارند، زمان مناسبی است و نباید دست نگه دارند. راه پیش فروش قانونی مسکن را بسته ایم وی تصریح کرد: ما مسیر پیش فروش را برای مشاوران املاک بسته ایم و در واقع راه پیش فروش و خرید اقساطی را برای مردم هم بسته ایم. از سال ۱۳۹۰ که قانون پیش فروش تصویب گردید، قرار شد مشاور املاک قرارداد پیش فروش را تنظیم نکند و این کار به دفترخانه سپرده شد، اما دفترخانه هم از سال ۱۳۹۰ تا حالا نتوانسته حتی یک قرارداد پیش فروش ثبت کند.

1405/07/20
14:07:24
0.0 / 5
4
تگهای خبر: آنلاین , اجاره , ارز , افزایش قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنتهای کاربران مسکن گزین در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک

مسکن گزین: خانه رویایی شما اینجاست! با مسکن گزین، ملک مناسب خویش را سریع تر پیدا کنید