وزیر راه و شهرسازی:

۷ دهك برای خانه دار شدن نیاز به توانمند شدن دارند

۷ دهك برای خانه دار شدن نیاز به توانمند شدن دارند به گزارش مسكن گزین وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تخصیص مرحله اول منابع صندوق توسعه برای راه اندازی واحدهای مسكونی اظهار داشت: در بعضی استان ها لازم است حتی تا دهك هفتم هم برای خانه دار شدن توانمند شوند.



به گزارش مسكن گزین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی در دومین همایش نشان تعالی HSE(محیط زیست، سلامت و ایمنی) كه در محل سالن همایش های برج میلاد تهران انجام شد اظهار داشت: خوش بین و مومن هستم كه جامعه مهندسی در هیچ شرایطی اجازه نخواهد داد كه ركود حاكم شود و همواره خلاق و موثر و با پشتكار قله های سازندگی را فتح می كند و ترقی كشور را در دستور كار قرار می دهد.
وی افزود: دستاوردهای ۴۰ ساله در جای جای كشور نمادهای موفق از توانستن جامعه مهندسی ایران را به نمایش گذاشته است و قابل دیدن و تجربه آموزی است.
وزیر راه و شهرسازی روز مهندس را فرصت مغتنمی برای تكرار تجارب موفق و نشر آنها و زدودن رفتارهای نادرست و حذف شیوه های ناكارآمد برشمرد و اظهار داشت: مباحث HSE یعنی ایمنی، سلامت و محیط زیست هم در طراحی، هم در ساخت و هم در بهره برداری باید به منصه ظهور برسد و تصور این نباشد كه این دستور كار تنها مختص كارگاه های ساختمانی و دفاتر مهندسی مشاور و دفاتر فنی است بلكه در تمامی عرصه ها در سطوح خرد تا كلان باید مد نظر قرار بگیرد.
عضو كابینه دولت دوازدهم افزود: اگر در طراحی در كسوت مهندسان مشاور ضوابط و معیارها اعمال نشوند هزینه ها را باید مردم بپردازند. كمااینكه در مهندسی ارزش باز اگر در طراحی به هزینه بهره بردار توجه نكنیم در واقع به بهره وری بی توجهی كرده ایم.
اسلامی اشاره كرد: علاوه بر تاكید بر گردنگیر ورود HSE به مباحث طراحی، در مصالح، لوازم و ابزارهایی كه ایمنی را در ذات خود دارند باید این مهم مورد توجه و گردنگیر قرار بگیرد.
وی یكی از موارد منسوخ شده در دنیا را برمبنای استانداردها استفاده از داربست توسط كارگران ساختمانی در ساخت و ساز بیان كرد و توضیح داد: چند ۱۰ سال است كه استفاده از داربست منسوخ شده است و ما در كشور خود برای آن حركت نو و تازه ای نداشتیم و از فناوری جدید بهره نبردیم كه باید در این زمینه گام های مهمی برداریم.
وزیر راه و شهرسازی بخش عمده ای از تلفات انسانی را در ساخت و ساز ناشی از عدم بهره مندی از استانداردها و همچون HSE برشمرد و اظهار داشت: مدیریت و نظارت بر فعالیت های ساختمانی و ساخت و ساز بسیار كم است و ضایعاتی كه در بعضی از آیتم ها وجود دارد ناشی از عدم كنترل های مناسب می باشد.
وی قسمتی از مشكلات را عدم آموزش نیروی انسانی كارآمد عنوان نمود و اظهار داشت: نیروی انسانی باید ضوابط و معیارها را بعنوان قسمتی از مهارت ها مدنظر قرار دهد و در كنار آن تناسبات انجام فعالیت های ساختمانی و ساخت و ساز و پروژه های عمرانی باید برمبنای الزامات HSE صورت گیرد.
اسلامی كاهش و صفر كردن رفتارهای مخاطره آمیز را در فعالیت های ساختمانی و ساخت و ساز از مهمترین برنامه ها برشمرد و اظهار داشت: نیروهای تحصیل كرده ای داریم كه از حضور آنها در فعالیت های ساختمانی و ساخت و ساز باید بیشتر استفاده گردد. همین طور این نیروها را باید به گونه ای آموزش داد كه بتوانند الزامات محیط زیستی، ایمنی و سلامت را در دستوركار قرار دهند.
این مقام مسئول بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و سازها از الزامات برشمرد و اظهار داشت: در فرآیند طراحی و ساخت و ساز باید بهینه سازی مصرف انرژی در دستور كار قرار بگیرد و شرایطی را فراهم نماییم تا استفاده صحیحی از انرژی در ساختمان ها اتفاق بیفتد.
وزیر راه و شهرسازی اشاره كرد: تحول و تحرك در ساخت و ساز از اهم برنامه های ماست. خوشبختانه با اراده قاطع رئیس جمهوری ساخت و ساز مسكن در دو سال ۹۸ و ۹۹ به كمك جامعه مهندسی و دیگر دست اندركاران عرصه ساخت و ساز در برنامه قرار دارد. از تمامی دغدغه مندان و همین طور مردم دعوت می نماییم تا در این مهم با ما مشاركت داشته باشند.
وی اشاره كرد: عقب ماندگی در بخش عرضه مسكن را جبران می نماییم و وظیفه ما تعادل بخشی به عرضه مسكن خصوصاً برای اقشار كم درآمد و متوسط جامعه است.
اسلامی همین طور اشاره كرد: تحلیل و آنالیز مسكن نشان داده است كه در پنج استان كشور تا دهك هفت را باید توانمندسازی نماییم تا این بتوانند صاحب خانه شوند. همین طور كمك خیرین و مسكن سازان باز در روند عرضه مسكن در دستور كار است كه در این زمینه همكاری لازم وجود دارد.
وزیر راه و شهرسازی اشاره كرد: وظیفه ما در عرضه مسكن، تسهیل گری و ایجاد مشوق های لازم، ساده سازی و روان سازی برای سرعت دادن به ساخت و عرضه مسكن می باشد.
اسلامی اعلام نمود: شورای مسكن در تهران و حداقل در ۳ و حداكثر در ۵ استان كشور تشكیل شده است.
ویز اجرای پروژه های بازآفرینی شهری و بهسازی را در بافت های میانی شهرها و محلات هدف و اجرای نوسازی را در بافت های ناكارآمد شهری از مهمترین برنامه های آتی وزارتخانه بیان كرد و اظهار داشت: اولویت ما صرف زمان و هزینه در محلات هدف بازآفرینی شهری نیست بلكه در این امر از مشاركت مردم و ایجاد تحرك برای بهسازی بافت ها بهره می بریم.
وزیر راه و شهرسازی اجرای این طرح را عاملی برای بیرون راندن مسكن از ركود و ایجاد اشتغال و تحرك در این عرصه عنوان نمود و اظهار داشت: برای اینكار از محل صندوق توسعه ملی بخش عمده ای از هزینه ها فراهم گشته است و قسط اول آن به حساب وزارت راه و شهرسازی بعنوان سرمایه در گردش برای راه اندازی ۱۰۰ هزار واحد مسكونی در بافت های فرسوده واریز شده است.
اسلامی اظهار داشت: امیدواریم ساخت و ساز مسكن با حضور حداكثری جامعه مهندسان و حرفه مندان شتاب بگیرد.

1397/12/06
14:49:52
5.0 / 5
4422
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک