مدیرعامل شركت عمران و بهسازی شهری خبر داد؛

تامین مالی انبوه سازان برای بافت های فرسوده

تامین مالی انبوه سازان برای بافت های فرسوده به گزارش مسكن گزین مدیرعامل شركت عمران و بهسازی شهری ایران اظهار داشت به زودی دستورالعمل نحوه تجهیز منابع مالی انبوه سازان برای ساخت و ساز در بافت های ناكارآمد شهری در ستاد ملی بازآفرینی تصویب خواهد گردید.



به گزارش مسكن گزین به نقل از مهر، محمدسعید ایزدی در نشست خبری با موضوع بهسازی بافت های ناكارآمد شهری با بیان اینكه گفتمان قالب در مباحث سیاسی و اقتصادی هفته های اخیر بحث بهسازی و نوسازی بافت فرسوده بود كه رئیس جمهور آن را در مجلس مطرح كرد، گفت: ما در بخش احیای بافت های نابسامان و ناكارآمد شهری همه وجوه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شامل بخش های زیست محیطی، اهمیت به معیشت ساكنان، بازسازی كالبدی و ارتقای فرهنگی بافت ها را در دستور كار داریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در مرحله اول اجرای این فرایند شناسایی دقیق حجم بافت ها را انجام دادیم كه شامل وجود محله های حاشیه نشینی در ۱۱۰ شهر، بافت های فرسوده در ۴۹۵ شهر و بافت های تاریخی در ۱۶۷ شهر می شود. به طور كلی ۱۴۰ هكتار بافت ناكارآمد در ۲۷۰۰ محله در سراسر كشور شناسایی شده است.
مدیرعامل شركت عمران و بهسازی شهری ایران افزود: محله های حاشیه نشین هزار و ۱۰۰ محله با جمعیت بیش از ۱۱ میلیون نفر و مساحت ۶۱ هزار هكتار است. همچنین هشت میلیون نفر در بافت های تاریخی و فرسوده زندگی می كنند كه شامل هزار محله بافت محله با ۵۵ هزارهكتار و ۶۰۰ محله در بافت تاریخی با ۲۴ هزار هكتار می شود. بنابراین در ۵۴۳ شهر كه عمدتا كلانشهرها و شهرهای بزرگ هستند بافت نابسامان داریم.
وی با بیان اینكه یك سوم از مساحت شهرها و یك سوم مساحت شهرنشین ایران در محدوده های فرسوده، تاریخی و حاشیه ای زندگی می كنند، افزود: یك سوم جمعیت شهری ما بد مسكن بوده حادترین مسائل آنها ایمنی و عدم تاب آوری خانه های آنهاست كه با كوچكترین پدیده های طبیعی مشكلات جبران ناپذیری به ساكنان و شهروندان وارد می شود و در مرحله بعد عدم امنیت و آسیب های اجتماعی كه در این مناطق ۲۰ آسیب اجتماعی طبقه بندی شده و رسیدگی به پنج آسیب طلاق، اعتیاد، بزه و زنان و كودكان ویژه در اولویت گذاشته شده اند.
ایزدی تصویب سند احیا و بهسازی شهری در هیات دولت درسال ۹۳ را یادآورد شد و تصریح كرد: این سند سیاست های دولت برای مواجه با بافت های ناكارآمدزا تبیین شده است. همچنین در این سند از دستگاه های مختلف تقاضا شده نسبت به رعایت این سیاست همراه و هماهنگ باشند. البته در طول چهار سال گذشته اسناد مختلفی درخصوص سیاستگذاری در رابطه با احیای بافت های ناكارآمد در ستاد بازآفرینی شهری، شورای عالی شهرسازی و معماری و هیات دولت به تصویب رسانده ایم كه اخیرا سند مواجه با بافت های تاریخی در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده است.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری از دیگر اقدامات دولت در احیای بافت های ناكارآمدزا تشكیل این ستاد در سال ۹۴ به ریاست رئیس جمهور و قائم مقامی وزیر راه و شهر سازی دانست و تاكید كرد: در این ستاد نمایندگان ۲۰ دستگاه از هر سه قوه حضور دارند كه تاكنون در سطح ملی ۳۲ جلسه و در سطح استانی و شهری ۹۰۰ جلسه برگزار شده است. در این ستاد محدوده ها و محلات هدف بازسازی و تعیین شده و برنامه ها برای اجرا طراحی می شوند.
وی منابع دولتی در سال ۹۲ برای اجرای پروژه ها را ۳۷ میلیاردتومان عنوان كرد و افزود: در حال حاضر این اعتبار به ۶۴۰ میلیارد تومان از ۹ ردیف بودجه عمرانی كشور به تصویب رسیده است.
ایزدی از دیگر اقدامات بهسازی بافت های ناكارآمد را تشویق بخش خصوصی برای احیای بافت های فرسوده دانست و گفت: انبوه سازان كه با عنوان توسعه گر شناخته می شوند با تجهیز منابع مالی و آماده كردن ساكنان نقش كلیدی در اجرای این برنامه ها دارند ضمن اینكه دستورالعمل نحوه علمكرد انبوه سازان در بافت های فرسوده را تدوین كرده و به زودی دستورالعمل تجهیز منابع مالی را در ستاد بازآفرینی به تصویب می رسانیم. همچنین هزار میلیاردتومان از محل بازگشت منابع مسكن مهر را به عنوان تسهیلات برای انبوه سازان در بافت های فرسوده قرار داده ایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تا بحال ۶۲ انبوه ساز از شركت عمران و بهسازی تایید صلاحیت گرفتند تا در بافت های ناكارآمد سرمایه گذاری كنند بخصوص كه انبوه سازان در طول سالهای گذشته مسیر اشتباه در سرمایه گذاری رفتند و به همین دلیل الان سه میلیون خانه خالی داریم.
در ادامه این نشست هوشنگ عشایری عضو هیات مدیره شركت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینكه ۴۰ پروژه در ابتدای دولت یازدهم با ۳۷ میلیاردتومان بودجه به این شركت تحویل داده شد، گفت: الان ۶۸۰ پروژه با ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه را عملیاتی كرده ایم.
عشایری افزود: در ۱۶۸ شهر كشور بیش از ۳۵۲ محله هدف بهسازی ۶۸۰ پروژه در دست اجرا داریم كه در زیر پروژه ها به ۷۰۴ كارگاه اجرایی و بالغ بر فعالیت ۳۵۰ پیمانكار می رسد.
وی گفت:این پروژه های عمرانی شامل ۶۱ پروژه مدرسه سازی با مساحت ۶۴۲ هزار متر مربع، ۳۹ پروژه ساخت مراكز درمانی با مساحت ۲۶۳ هزار متر مربع، ۳۶ سالن ورزشی با مساحت ۴۲ هزار متر مربع، ۱۹ كتابخانه با مساحت ۱۱۳ هزار متر مربع، ۳۲ سرای محله با مساحت ۱۵۷ هزار متر مربع و ۴۸ مجتمع چند منظوره اعم از آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و محله ای بالغ ۲۸۸ هزار متر مربع در دست اجرا داریم. همچنین در بافت تاریخی نیز چند پروژه شامل كف سازی و جداره سازی بافت های تاریخی و در بافت های حاشیه ای نیز احیای آسفالت محلات جوی آب جدول كشی در دست اجرا داریم. همچنین ۳۴ پروژه انتقال آب و فاضلاب و ۲۱ پروژه شبكه توزیع برق و روشنایی در محلات هدف در دست اجراست.
عشایری افزود: ۱۴۰ پروژه مسكونی نیز در محله های ناكارآمد كشور مشتمل بر ۲۴۰۰ واحد مسكونی به شكل مداخله مستقیم دولت در ساخت و ساز در دست اجرا داریم كه سرمایه گذار با در اختیار گرفتن اراضی متعلق به شركت عمران و بهسازی ساخت و ساز كرده و سود شركت را پس از فروش خانه ها پرداخت می كند. شركت عمران و بهسازی نیز از این واحدهای مسكونی نیز برای اجرای برنامه های بهسازی شهری در محلات دیگر استفاده خواهد كرد. همچنین به انبوه سازان در این اراضی اجازه ساخت و ساز بیشتر از سه طبقه را به خصوص در بافت های تاریخی نخواهیم داد.
در ادامه این جلسه حسین متمول درباره پرداخت تسهیلات به ساكنان بافت های فرسوده و ناكارآمد گفت: در سال ۹۳ در هیات دولت به تصویب رسید كه سالانه ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات بافت فرسوده پرداخت شود. به عبارت دیگر تا بحال ۹۰۰ هزار نوسازی می بایست پرداخت می شد اما نهایتا در طول سه سال گذشته ۱۱۴ هزار واحد مسكونی از سوی شبكه بانكی مورد پذیرش قرار گرفته است.
معاون شركت عمران و بهسازی ادامه داد: در جلساتی كه با بانك ها داشتیم نظرشان این بود كه سازمان برنامه و بودجه یارانه ای برای جبران مابه تفاوت سود مصوب هیات دولت برای تسهیلات بافت فرسوده پرداخت كند كه سازمان برنامه و بودجه از پرداخت این یارانه خودداری كرد. بانك مركزی نیز حاضر به ارائه تضامین بازپرداخت یارانه تسهیلات بافت فرسوده نشد، نهایتا ۶۴ هزار پرونده پرداخت وام از سوی بانك ها در سه سال گذشته تشكیل شد و از این ۶۴ هزار پرونده تا به حال ۳۵ هزار متقاضی توانسته اند وام را با سود رایج ۱۸ درصد دریافت كنند. با این حال رئیس جمهور و دولت قول داده است كه چند ماه آینده یارانه تسهیلات بافت فرسوده را به بانك ها پرداخت كند.
 

1396/06/05
18:11:19
5.0 / 5
5201
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک