با استفاده از فناوری فضایی؛

رئیس سازمان فضایی ایران: سند پایش گرد و غبار در دست تدوین است

رئیس سازمان فضایی ایران: سند پایش گرد و غبار در دست تدوین است مسكن گزین: تهران- رئیس سازمان فضایی ایران به تلاش این سازمان برای تدوین متدولوژی پایش خشكسالی با استفاده از فناوری فضایی و قرارگیری آن در پرتال سازمان ملل متحد اشاره نمود و اظهار داشت: سند پایش گرد و غبار هم در حال تدوین است.


مرتضی براری روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا اضافه كرد: سند پایش گرد و غبار كشور با استفاده از فناوری فضایی تا پیش از تابستان سال آینده نهایی خواهد شد.
وی یكی از كاربردهای مهم و عام المنفعه فناوری فضایی را مبحث مدیریت بلایای طبیعی برشمرد و ادامه داد: فناوری فضایی در كل چرخه مدیریت بحران از پیش آگاهی تا بازسازی می تواند به متولیان مدیریت بحران كمك كرده و با عرضه اطلاعات ماهواره ای دقیق امدادرسانی را موفق تر كند.
معاون وزیرارتباطات با اشاره به اینكه سازمان فضایی ایران به انتخاب سازمان ملل متحد از سال 1388 بعنوان یكی از دفاتر منطقه ای برنامه اسپایدر* شناخته شده است، تصریح كرد: مقر برنامه اسپایدر در شهر وین اتریش است، هدف این برنامه استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بلایا و واكنش سریع است.
در 15 ژانویه سال 2007 میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد برنامه SPIDER را به عنوان یكی از ماموریت های UN-OOSA (دفتر امور فضای ماوراء جو سازمان ملل) تدوین كرد.برنامه SPIDER برنامه ای است كه به منظور سهولت استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بلایای طبیعی همچون پیش آگاهی پیش از وقوع حوادث و هم واكنش سریع بعد از وقوع بلایا تعریف شده است.
براری با تاكید بر اینكه 3 دسته از ماهواره ها در مبحث بلایای طبیعی به دولتها كمك می كنند، اظهار داشت: یكی ماهواره های مخابراتی هستند كه امكان برقراری ارتباطات صوت، تصویر و داده را میسر می سازند.
وی ادامه داد: دیگری ماهواره های ناوبری و ژئودتیك هستند كه امكان تعیین موقعیت و زمان را میسر می سازند و دیگری ماهواره های سنجش از دوری كه اقدام به تصویربرداری از مناطق تحت ریسك یا حادثه دیده می كنند.
رئیس سازمان فضایی ایران اضافه كرد: ما در زمان وقوع زلزله سرپل ذهاب از ماهواره مخابراتی ایرانست-21 برای برقراری زیرساخت و ارتباط ماهواره ای بین شهرهای سر پل ذهاب و تهران برای جمعیت هلال احمر استفاده كردیم كه نتایج خوبی هم به دنبال داشت.
براری به استفاده از ماهواره های سنجش از دوری نوری و راداری برای تعیین مناطق تخریب شده، مراكز تمركز جمعیت و تعیین جا به جایی پوسته زمین اشاره نمود و اظهار داشت: همه این داده ها بلافاصله در اختیار ارگان های ذیربط همچون جمعیت هلال احمر سازمان مدیریت بحران قرار گرفت همینطور با استفاده از سایت سازمان و شبكه های اجتماعی به اطلاع عموم مردم رسانده شد.
وی اضافه كرد: همین اقدام ها در زلزله آذرماه كرمان و زلزله تهران هم انجام شد.
معاون وزیر ارتباطات كشف حریق در جنگلهای كشور را یكی از خدماتی دانست كه سازمان فضایی عرضه می دهد و اضافه كرد: تلاش می گردد با كمك بخش خصوصی استفاده از فناوری فضایی برای مدیریت بلایای طبیعی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
براری اظهار داشت: با استفاده از فناوری سنجش از دور می توان مسیر حركت طوفان های شن و میزان قدرت آن را مشخص كرد آلگوریتم ها و مدلهای ریاضی مختلفی برای گرد و غبار و طوفان های شن توسعه یافته است كه می توانند گرد و غبار را از سایر عوارض زمینی همچون ابرها تشخیص دهند.
در حال حاضر روش های اندازه گیری زمینی و فناوری سنجش از دور، از مهمترین روش های ردیابی و پایش طوفان های شن قلمداد می شوند كه در این بین روش سنجش از دور بدلیل برخورداری از پوشش وسیع دید، استفاده از اطلاعات (تصاویر ماهواره و تصاویر هوایی) زمانبندی شده و پایش سریع بلایای طبیعی از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**2078**6075


1396/12/02
13:39:17
5.0 / 5
5336
تگهای خبر: زلزله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک