صادق مالواجرد:

استانداران مولدسازی را اولویت بندی کنند

استانداران مولدسازی را اولویت بندی کنند به گزارش مسکن گزین، وزیر راه و شهرسازی به استانداران کشور اظهار داشت: شما می توانید بیشترین کمک را به من داشته باشید و من بر روی کمک شما حساب می کنم، با عنایت به جمیع جهات اولویت بندی در استان ها انجام دهید.



به گزارش مسکن گزین به نقل از مهر، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی در نشست سراسری استانداران در وزارت کشور، اظهار نمود: شما استانداران نسبت به وضعیت راه و شهرسازی و مسکن در حوزه های خود کاملا اشراف دارید. ناترازی های موجود مشهود است. گاهی اوقات شما استانداران نیاز دارید که اعتباری را به شما تخصیص دهیم و اعتبار نقدی ما در موقعیت از سال صفر است. شرایط ما پیچیدگی هایی دارد که تخصیص های سازمان برنامه بودجه در جاهای دیگری صورت گرفته است.
وی افزود: شما مستحضر هستید بدهی هایی که روی هم انباشت شده بود و آن چه بعنوان تخصیص اعتبار صورت می گیرد به این موارد اختصاص یافته است.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنانش اظهار داشت: همه آن چه که تخصیص دادیم در ارتباط با مطالبات بوده و از مسیر اوراق اتفاق افتاده است. ۷-۸ از وزارت راه و شهرسازی به سازمان برنامه و بودجه رفته است و یک چهارم آن به مجلس ارسال شده، هم اینک هم با انبوه پروژه مواجه هستیم که از ۵ درصد تا ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند. پیگیر پروژه های راهسازی زیر ۲۰ کیلومتر هستیم که سال ها معطل مانده است و همین موارد بیشتر از ۵۰۰ همت اعتبار نیاز دارند.
صادق مالواجرد تصریح کرد: بنا به نیازهایی که در قسمت های مختلف داریم ماده ۲۰۳ را امضا می کنم و پروژه هایی را آغاز می نماییم که نمی دانیم منابع آن چگونه تأمین خواهد شد.
وی خطاب به استانداران حاضر در جمع اظهار داشت: شما می توانید بیشترین کمک را به من داشته باشید و من بر روی کمک شما حساب می کنم، با عنایت به جمیع جهات اولویت بندی در استان ها انجام دهید. هم آزاد راه مهم می باشد، هم چهار بانده اما باید اولویت ها را در چهار سال که شش ماه آن گذشته است تعیین نماییم تا در نهایت بگوییم این پنج پروژه و یا ۱۰ پروژه به اتمام رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گاهی اوقات پروژه های یک استان حتی اگر اندک باشد برابر چندین پروژه در استان دیگری خواهد بود. مولدسازی نیست مساله دیگری است که البته نمی توان همه امور را به آن گره زد. باید دقت کنیم که آیا مولدسازی در اهداف کوتاه مدت و میان مدت به ما کمک خواهد نمود یا خیر؟
صادق مالواجرد در ادامه سخنانش اظهار داشت: مولدسازی نقشه راه است و در استان ها صرفا به ادارات راه و شهرسازی مربوط نیست، چه بسا املاکی در شهرها وجود دارد که به ادارات دیگر مرتبط می باشد از شما استانداران خواهش می کنم با اولویت بندی مولدسازی را انجام دهید.
وی پیرامون مبحث مسکن با طرح این مورد که در صورت ضرورت تفویض اختیار انجام خواهیم داد، اظهار داشت: مدت دو هفته ای به مدیران کل اعلام کردیم تا هر آن چه که نیاز هست را به مدیران کل از نظر اختیارات تفویض نماییم و آن چه را که استانداران نیاز دارند واگذار نماییم، شخص رئیس جمهور در همه جلسات دولت به مبحث تخصیص اختیارات استانی می پردازد و تأکید دارد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: هر موضوعی که در اولویت باشد را بر مبنای مسیرهای قانونی پیش خواهیم رفت اگر نیازمند تصمیم گیری سران قوا باشد آن مسیر را هم طی می نماییم.
صادق مالواجرد به ثبت نام مسکن توسط هم وطنان اشاره نمود و اظهار داشت: یک میلیون و هفتصد هزار نفر واجد چهار شرط در ثبت نام مسکن هستند و ۸۰۰ هزار نفر از این افراد سپرده به دولت داده اند. در این دولت تأکید داریم این پروژه های مسکن باید به پایان برسد، نمی توانیم نسبت به این ۸۰۰ هزار نفر تصمیم دیگری بگیریم. ۳۷۰ هزار نفر از این ۸۰۰ هزار نفر به تسهیلات مربوط بود و حالا به ۴۲۰ هزار نفر رسیده اند و مابقی هنوز به تسهیلات متصل نشده اند.
وی در همین رابطه افزود: تفکیک سهمیه بندی بانکها در ارتباط با تسهیلات مسکن توسط رئیس بانک مرکزی انجام شده است. از شما استانداران می خواهم که از بانکها گزارش کار در ارتباط با تسهیلات مسکن بخواهید. ۹۰ درصد این تسهیلات به بانک مسکن مربوط بوده است، مابقی را باید بین بانکها تقسیم شود و شما می توانید بانکها را پای کار بیاورید تا توضیح دهند تقسیم منابع را چطور انجام می دهند. من بعلاوه ۳۱ استان این موضوعات را بهتر می توانیم پیگیری نماییم.
وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با آماده سازی مسکن طرح های ملی مسکن بیان نمود: یک سوم آورده وزارت مورد توجه جدی ما است، یک سوم دیگر که به استانداری ها مربوط است باید بررسی شود که منابع آن تأمین شود و در این رابطه پیشنهاد دهید و پیشنهادات ما برای شورایعالی مسکن آماده شده است. یک سوم دیگر این تکالیف بر عهده وزارت نیرو است و مسکن بدون آب فاقد بهره برداری است و ما چنین مسکنی را افتتاح نمی نماییم.
صادق مالواجرد تصریح کرد: گذشت آن زمانیکه وزارت راه تأمین آب مسکن های احداثی را بر عهده نمی گرفت.
وی بیان نمود: تأکید بر اینست که اراضی که راه اندازی مسکن در آنها ده ها برابر ارزش زمین هزینه نیاز دارد، مورد توجه نباشد چون که اگر مقرر است کوه را بشکافید و مقاوم سازی صورت گیرد یعنی اعتبارات بیت المال دور ریخته می شود. گاهی اوقات اگر ساختمان آماده را بخریم در مقایسه با برخی از پروژه ها به صرفه تر از ساختمانی را با هزینه های بالا بسازیم، البته این راجع به همه پروژه ها مصداق ندارد.
وزیر راه و شهرسازی همینطور به قانون جوانی جمعیت اشاره نمود و اظهار داشت: در خیلی از استان ها برای تأمین اراضی قانون جوان جمعیت شما استانداران به مشکل برخورده اید. این مورد رو به همه مدیران خود سپرده ایم که زمینی را در گردونه واگذاری وارد می نماییم که پیمانکار بتواند در ساخت آماده سازی آن وارد شود.
صادق مالواجرد اضافه کرد: این ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در سامانه دهک بندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل تشخیص می باشد هرچند که اشکالاتی هم وجود دارد. بیشتر از ۳۰۰ هزار متقاضی مسکن عضو دهک های ۱ تا ۳ هستند، دولت باید بر مبنای اولویت ها به تسهیل دسترسی به مسکن ورود کند.
وزیر راه و شهرسازی همینطور در ارتباط با تحریم و مساله توسعه حمل و نقل بیان نمود: فعال شدن حوزه حمل و نقل می تواند توسعه بسیاری برای کشور بهمراه داشته باشد. باید بسیار زودتر از این کریدورها تکمیل می شد، تکمیل پایانه های مرزی هم در اولویت است و ضروری است با ابتکار عمل در استانهای مرزی این موارد را پیش ببریم چون که همه این ها نمی تواند لزوماً به بودجه گره بخورد.
صادق مالواجرد اضافه کرد: در ارتباط با توسعه مسیر حمل و نقل و کریدورها بخصوص در استانهای مرزی استانداران هر اختیاری که نیاز داشته باشند را به آنها تفویض می نماییم.
وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با مناطق آزاد هم اظهار داشت: در ارتباط با مناطق آزاد حتی پیرامون مساله تأمین زمین به مشکل برخورده بودیم، ازاین رو از شما استانداران می خواهم تا حد امکان راهکارهای خوبی برای پیشبرد توسعه مناطق آزاد عرضه دهید.
صادق مالواجرد همینطور در ارتباط با تفویض اختیارات به استانداران، خاطرنشان کرد: تعامل در استان هایی که تغییرات رخ داده است مشهود است و از اعتماد شما متشکرم. امیدوارم با همدلی که در این دولت وجود دارد، اتفاقات بهتری را با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. مساعدت حداکثری به استانداران محور کاری من و مدیران کل در استان ها خواهد بود.


منبع:

1403/12/11
22:18:34
5.0 / 5
212
تگهای خبر: املاك , اوراق , بانك , بانك مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنتهای کاربران مسکن گزین در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
مسکن گزین - MaskanGozin
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک

مسکن گزین: خانه رویایی شما اینجاست! با مسکن گزین، ملک مناسب خویش را سریع تر پیدا کنید