معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی خبر داد؛

ثبت نام بیش از ۵ و شش دهم میلیون نفر در طرح های حمایتی مسکن

ثبت نام بیش از ۵ و شش دهم میلیون نفر در طرح های حمایتی مسکن به گزارش مسکن گزین معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: بیش از 90 درصد ثبت نام کنندگان، پالایش شده اند و اطلاع رسانی برای طی مراحل مورد نیاز در تشکیل و تکمیل پرونده انجام شده است.


به گزارش مسکن گزین به نقل از صداوسیما، محمود محمودزاده در گفت وگوی ویژه خبری گفت: تا حالا بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در هفت فاز اعلام شده در طرح های حمایتی دولت ثبت نام کرده اند که بیش از ۹۰ درصد ثبت نام کنندگان، پالایش شده اند و اطلاع رسانی نیز توسط ادارات کل استان و شهرهای جدید برای طی مراحل مورد نیاز در تشکیل و تکمیل پرونده انجام شده است. پالایش مشمولان قانون حمایت جمعیت درحال انجام است وی ادامه داد: عمده ۱۰ درصد باقی مانده نیز شامل دو گروه می شوند که یا ثبت نامی های جدید و از ۱۵ تیرماه به بعد هستند یا خانواده های دارای بیش از ۳ فرزند هستند که مشمول قانون حمایت جمعیت می شوند و پالایش آنها نیز در حال انجام می باشد.

محمودزاده اظهار داشت: مجموعاً حدود ۵۶۷ هزار واحد در زمینه مسکن شهری درحال ساخت است که حدود ۵۰ هزار واحد آن بافت فرسوده و مابقی آن پروژه های درحال ساخت است. وی افزود: حدود ۱۶۰ هزار واحد مسکن روستایی و ۳۳۳ هزار واحد نیز خودمالک است، بیش از ۴۰۰ هزار واحد نیز در مراحل شروع یعنی خاک برداری و فونداسیون قرار دارند که مجموع آنها یک و نیم میلیون واحد می شود.

محمودزاده اظهار نمود: از ۴ میلیون واحد مورد تعهد ۳.۲ میلیون، مسکن شهری و مابقی آن مسکن روستایی است و برای مسکن شهری یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد زمین مسکونی تامین شده است.

وی ادامه داد: یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد هم اراضی برای الحاق به محدوده یا شهرک و … در مراحل بررسی کاربری در استان هاست که مجموع آنها دو و ۹ دهم میلیون استعداد تامین واحد دارد و بیش از ۹۰ درصد اراضی ۴ ساله تا حالا تامین شده است. معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره شهرک سازی و مزایای آن در طرح نهضت ملی مسکن و در مواقعی که توسعه فیزیکی شهرها مناسب نمی باشد، توضیح داد: سیاست ایجاد شهرک های جدید با دستورالعملی که در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب گردید، بستر جدیدی را برای تسهیل ایجاد شهرک های جدید توسط بخش خصوصی و بخش دولتی فراهم نمود.

وی افزود: برای بیش از ۴۰ شهرک مطالعات اولیه در سطح استانها انجام شده و برای برخی، مصوبات اولیه و برای حدود ۸ الی ۹ شهرک هم مصوبات نهایی شورای عالی مسکن دریافت شده که به عنوان فرصت های جدید توسعه شهری در طرح نهضت ملی مسکن شمرده می شود.

محمودزاده اظهار داشت: برمبنای دستور رییس جمهور باید کل زمین مورد نیاز برای ۴ میلیون واحد مسکونی تا مردادماه تامین گردد، یعنی تا انتهای مرداد باید زمین یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحد تعیین تکلیف شود و اگر این اتفاق رخ دهد ثبت نام جدید هم برای طرح نهضت ملی مسکن خواهیم داشت.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید بر اهمیت کیفیت واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی کوشید با بهره گیری از تجربه طرح های قبلی بلوغ بیشتری در طرح های جدید بوجود آورد و در همین راستا علاوه بر نظارت عادی مهندسین سازمان نظام مهندسی بر پروژه ها یک لایه بالاتر به عنوان مشاوران وزارت راه و شهرسازی نیز به کنترل نظارت اقدام می کنند.

وی ادامه داد: همین طور برای نخستین بار در صنعت ساختمان کشور، تفاهم نامه کلی با یکی از شرکت های بیمه منعقد شده که برمبنای آن تمام ساختمان ها ضمانت کیفیت دارند و همه اجزای مختلف ساختمان از سازه تا تاسیسات برای ۱۰ سال بیمه کیفیت خواهد شد.

محمودزاده اظهار داشت: ۶ راهبرد در شورای عالی مسکن کشور برای تولید مسکن و نهضت ملی مسکن تصویب شده است، راهبرد اول بسترسازی و افزایش تولید ساخت و ساز توسط بخش خصوصی و راهبرد دوم نیز برای بافت فرسوده است. ساکنین بافت های فرسوده می توانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن استفاده کنند وی با اشاره به دو هدف بزرگ اصلاح بافت های فرسوده و افزایش دادن ظرفیت پذیری شهرها اظهار داشت: طبق مصوبه شورای عالی مسکن که درحال اجراست، تمام ساکنین بافت های فرسوده کشور می توانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن استفاده کنند که این تسهیلات برای تهران ۴۵۰ میلیون تومان به مدت ۲۰ سال و بدون نیاز به خرید اوراق و سپرده گذاری است.

محمودزاده اضافه کرد: پیشنهاد کاهش سود تسهیلات نیز مطرح شده که در صورت تصویب می تواند برای افزایش تعداد ساخت وسازها در بافت فرسوده کمک نماید.

محمودزاده افزود: در زمینه صنعتی سازی هم برای افزایش رغبت سازنده ها، سقف تسهیلات با تصویب شورای عالی مسکن تا ۲۰ درصد افزوده شد که عدد قابل توجهی است و با تفاهمی که با بانک مرکزی درحال انجام دست بیشترین حجم پرداخت در بخش اول خواهد بود که به نفع پروژه های صنعتی سازی است.

وی تصریح کرد: برخی تکنولوژی های صنعتی دارای مجوز، از نظر قیمت تمام شده قابل رقابت نیستند و، چون جامعه هدف ما آورده محدودی دارند، ما باید از بین تمام تکنیک های صنعتی گروهی را انتخاب نماییم که مزایای قیمت تمام شده و کیفیت و سرعت را باهم داشته باشند. این مقام مسئول درباره راهبرد افزایش ساخت وساز برای بخش خصوصی توضیح داد: از ۱۵ دی ماه که مصوبه شورای عالی مسکن اجرا شده تا امروز بیش از ۳۳۳ هزار مالک در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت نام و تقاضای تسهیلات کردند. آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در تهران وی ادامه داد: در سنوات گذشته بطور متوسط حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار واحد در سالهای عادی پروانه صادر می شده، اما فقط طی چند ماه اخیر و در این فرآیند، برای ۴۸ هزار واحد در شهر تهران تا کنون برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده اند که حدود ۱۰ درصد آنها تسهیلات خودرا دریافت کرده اند. همین طور تفاهمی بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران برای ساخت وساز ۱۸۰ هزار واحد مشارکتی در بافت های فرسوده شهر تهران منعقد شده و تا امروز نیز ۱۲۰ هزار واحد وارد فاز اجرائی شده اند که اتفاق بزرگی است و این که در یک سال ساخت و ساز بیش از ۲۳۰ هزار واحد صورت گیرد، رکورد بزرگی به شمار آمده و حتما در بازار مسکن تهران طی نیمه دوم سال تاثیر خواهد گذاشت.

محمودزاده درباره راهبرد دوم برای بافت فرسوده اظهار داشت: در این خصوص برای ۳۰۰ هزار واحد تسهیلات در نظر گرفته شد.

وی افزود: راهبرد سوم ساخت و ساز ۸۰۰ هزار واحد برای دهک های اول تا سوم با حداکثر حمایت دولت و تسهیلات ۵ درصدی، راهبرد چهارم برای گروههای متوسط در حد استطاعت و با کمک نسبی دولت، راهبرد پنجم مسکن روستایی و راهبرد ششم هم اجاره داری حرفه ای است که این بسته در مجموع می تواند تاثیر قابل توجهی برای ایجاد تعادل بازار مسکن کشور داشته باشد.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: دستورالعملی به تمام مدیران کل استانها برای افزایش کیفیت ابلاغ گردیده که در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اولویت واگذاری زمین به شکل گروهی و یا فردی است و در شهرهایی مثل یزد و طبس این سیاست انجام شده و حتی در خیلی از شهرها خانه ها بصورت ویلایی تولید شده است. تامین نیاز ۴ ساله زمین در بعضی استانها مثل سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی وی ادامه داد: در ۴ الی ۵ استان نیاز ۴ ساله تامین شده مثل سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و در بعضی استانها مثل استانهای شمالی و برخی استانهای غربی کوهستانی مشکل تامین زمین وجود دارد که هرچند در وضعیت فعلی زمین بیش از ثبت نام شده ها تامین شده، اما باتوجه به دستور رییس جمهور تا اختتام مرداد ماه تامین زمین ۴ ساله به پایان خواهد رسید. رعایت معماری ایرانی - اسلامی در طرح نهضت ملی مسکن محمودزاده درباره رعایت معماری ایرانی - اسلامی در طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: باتوجه به تاکید قانون جهش تولید مسکن بر اجرای معماری ایرانی - اسلامی وزارت راه و شهرسازی کارگروهی متشکل از نهادهای دولتی و دانشگاهی و صاحب نظران هر استان تشکیل داد تا طرح نهضت ملی مسکن در هر شهر و استانی مبتنی بر معماری بومی آن شهر و استان اجرا شود.

وی اشاره کرد: این کارگروه تمام طرح های معماری و تفکیکی پروژه ها را کنترل و تصویب می کنند، اما مسولیت نظارت در نهایت بر عهده شورای مسکن استان می تواند باشد.

تحویل ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تا اختتام شهریورماه

محمودزاده با اعلان اینکه تلاش می نماییم تا اختتام شهریور ماه نخستین واحدهای طرح نهضت ملی مسکن تحویل داده شود، اظهار داشت: پیش بینی اولیه این است که حدود ۱۰۰ هزار واحد از استانهای مختلف به عنوان نخستین بخش به افرادی که زودتر در طرح شرکت کرده و آورده اولیه خودرا واریز کرده اند، تحویل داده شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره مبلغ آورده طرح نهضت ملی مسکن و قیمت تمام شده اظهار داشت: مبلغ آورده برای هر دهک متفاوت می باشد، دهک های اول تا سوم که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بوده و حدود ۸۰۰ هزار خانوار حدود ۸۰ درصد قیمت ساخت بوسیله تسهیلات ساخت پرداخت خواهد شد.

وی افزود: برای دهک های متوسط حدود ۵۵ درصد هزینه تمام شده بوسیله تسهیلات انجام می شود.

محمودزاده از تشکیل کارگروه ویژه توسط معاون اول رییس جمهور و با دستور رییس جمهور برای تامین مالی طرح نهضت ملی مسکن باتوجه به توان خانوارها آگاهی داد و اظهار داشت: قیمت تمام شده ساختمان به خیلی از مسائل بستگی دارد و دولت در تامین زمین، سود تسهیلات، یارانه انشعابات و … کمک می نماید.

وی با تاکید بر این که آورده اولیه متقاضیان در استانهای مختلف باتوجه به تراکم ساختمان، زیربنا، زمان شروع ساخت و … متفاوت می باشد، اظهار داشت: درشهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر که زمین واگذار می شود، به صورتی مسکن تدریجی است و فشاری برای میزان آورده وجود ندارد، اما در پروژه های انبوه سازی باتوجه به تراکم ساختمان و… متفاوت می باشد و باید آورده زودتر پرداخت گردد، اما تلاش می شود قیمت ها درصد قابل توجهی پایین تر از واحدهای مجاور خارج از این طرح و ساخت بخش خصوصی محاسبه شود.

محمودزاده درباره موضوع اساسی پایه قیمت اظهار داشت: این پروژه باید به نحوی صورت گیرد که هم صرفه اقتصادی برای سازنده ها داشته باشد و هم قیمت برای مردم به حداقل ممکن برسد.

وی ادامه داد: در بعضی شهرهای جنوبی مشکل تامین مصالح و هزینه حمل وجود دارد که بر این اساس ضرایب در نظر گرفته شده و به قیمت پایه اضافه شده است.

محمودزاده انبوه سازان را بازوی فنی اجرای طرح نهضت ملی مسکن دانست و اضافه کرد: طی هفته های آتی جلساتی با هیات مدیره جدید انبوه سازان خواهیم داشت تا از نظرات آنها بهره مند شویم.

وی درباره مبلغ تسهیلات توضیح داد: این مبلغ در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰، مراکز استانها ۳۵۰ و سایر شهرهای کشور ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

محمودزاده اظهار داشت: باتوجه به نقش صندوق ملی مسکن بازپرداخت این تسهیلات بطور قطع کمتر خواهد شد و جزییات آن به اطلاع خواهد رسید. رییس کانون انبوه سازان کشور هم در این برنامه از وزارت راه و شهر سازی خواست برای تشویق انبوه سازان به مشارکت در نهضت ملی مسکن پایه قیمتی ساخت واحدها را افزایش دهد.


منبع:

1401/05/01
11:38:58
5.0 / 5
451
تگهای خبر: اجاره , امداد , انبوه سازی , اوراق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک