معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام كرد:

كاهش عمر ساختمان های كشور به 23 سال

كاهش عمر ساختمان های كشور به 23 سال به گزارش مسكن گزین معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: متاسفانه عمر ساختمان ها در ایران به ۲۳ سال كاهش یافته این در شرایطی است كه در كشورهای خارجی ۱۰۰ سال است.



به گزارش مسكن گزین به نقل از مهر، مازیار حسینی امروز سه شنبه ۲۵ تیرماه در بیست و دومین اجلاس هیئت عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور اظهار داشت: زمانی كه من بعنوان معاون مسكن و ساختمان انتخاب شدم وضعیت بسیار بدی در حوزه مهندسی كشور وجود داشت اما تلاش كردیم تمامی اختلافات را در این عرصه برطرف نماییم.
وی اضافه كرد: جامعه مهندسی ما بسیار جامعه فاخری است چونكه بالاترین رتبه های كنكور در رشته ریاضی به سمت مهندسی ساختمان می روند و به همان اندازه كه این جامعه فاخر است، انتظارمان هم از آن بالا است.
حسینی اضافه كرد: در كشور آثار فاخری وجود دارد كه نتیجه اقدامات مهندسان آن دوره است و امكان ندارد. بعنوان مثال كسی برای نخستین بار وارد مسجد شیخ لطف الله بشود از زیبایی آن حیرت نكند.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با طرح این سوال كه آیا امروز ساختمان هایی كه در آن ساكن هستیم همان خصوصیت های دوران تاریخی ایران را دارد و آیا كارفرمایان و كسانی كه ساختمان می سازند اطمینان دارند كه ساختمان آنها مقاوم است؟ افزود: اگر شخصی از سازندگان سوال كند ساختمانی كه ساخته، در مقابل زلزله مقاوم است یا نه، چند نفر جرعت دارند جواب مثبت دهند؟ بنابراین ما چه توقعی داریم كه مردم به مهندسان ما اطمینان كنند؟
حسینی با اشاره به اینكه مهمترین عنصر ساختمان های قدیمی، آرامش است اظهار داشت: حفظ آرامش و محرمیت در تمامی ساختمان های قدیمی موج می زد اما ما به ناچار به سراغ آپارتمان نشینی رفتیم و آپارتمان هایی كه حالا در كشور وجود دارد كپی برداری از كشورهای خارجی است.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینكه هیچكدام از ساختمان های موجود در كشور با فرهنگ و الگوی ایرانی مطابقت ندارد اظهار داشت: كدام فرد حاضر است چشم نامحرم به چشم فرد دیگری در ملك خود بیافتد. سوالات بسیار دیگری در این زمینه وجود دارد كه متاسفانه به هیچكدام از آنها توجه نشده است.
حسینی اظهار نمود: غفلت ما در حوزه ساختمان بگونه ای است كه نتوانسته ایم استاندارد تعریف نماییم و ساختمان استاندرادی كه باید آرامش و آسایش در كنار ایمنی را به صاحبش اعطا كند وجود ندارد.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان كرد: باید دقت نماییم كه استاندارد سازی را در ساختمان هایمان تعریف نماییم و واحدهای مسكونی كه ما الان در آن ساكن هستیم انتخاب ما نیست و ما چاره ای نداریم كه در آنها ساكن شویم.
وی با اشاره به اینكه نظام ملی ساخت و سازهای ساختمان های غیر دولتی باید تدوین شود اظهار داشت: این نظام ها دارای ۴ ركن است كه ركن اول آن مالك و سرمایه گذار، ركن دوم سازنده، ركن سوم كنترل كننده و بازرس و ركن چهارم هم نگهدارنده ساختمان است.
حسینی اظهار داشت: سازنده مسئولیت تام و تمام برای ساخت واحد مسكونی دارد و به ازای هر مبحث ناظر و مجری نباید انتخاب كنیم؛ بلكه خود سازنده مسئولیت واحد مسكونی را بر عهده دارد.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینكه در حوزه نگهداری ساختمان در بعضی كشورها برای تعمیر و نگهداری از سال اول بودجه كنار می گذارند اظهار داشت: متاسفانه الان عمر ساختمان ها در ایران به ۲۳ سال كاهش یافته و در این مدت ۳ تا ۴ بار برای نگهداری ساختمان ها هزینه می كنند اما در كشورهای خارجی عمر ساختمان ها بیشتر از ۱۰۰ سال است و ۳ تا ۴ نسل در آنجا زندگی می كنند بدون آنكه تعمیر یا نگهداری برای واحد مسكونی انجام دهند.
وی اضافه كرد: باید به تعمیر و نگهداری در نظام ملی ساختمان ها توجه گردد و بعضی از مهندسان به صورت تخصصی در این عرصه وارد حوزه ساخت و ساز شوند.
حسینی به حادثه ساختمان پلاسكو هم اشاره نمود و اظهار داشت: اگر درآن دوره ۲۰۰ میلیون برای سیستم اطفای حریق هزینه شده بود چنین حادثه ای رخ نمی داد و الان ما نمی دانیم چه تعداد واحد مسكونی مانند پلاسكو در كشور وجود دارد.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: لازمه تغییرات، آن است كه یك شورای مركزی خوب، منسجم و همراه داشته باشیم تا بتواند این ایده ها را دنبال كند.
وی اضافه كرد: مهمترین سیاست وزارت راه و شهرسازی در یك سال قبل ایجاد آرامش و حاكم شدن فضای منطقی در تعاملات بوده همچون آنكه در جامعه نظام مهندسی آنچه كه امروز كشور به آن احتیاج دارد رونق تولید است و برای تولید مسكن پایین ترین میزان سرمایه گذاری را داریم چونكه كه به ازای هر ۳۵ میلیون تومان یك فرصت شغلی در حوزه ساخت و ساز ایجاد می شود اما در حوزه پتروشیمی به ازای هر ۳۰۰ میلیون تومان یك شغل ایجاد می شود.
حسینی به فضای انتخابات نظام مهندسی هم اشاره نمود و اظهار داشت: باید از جناح های سیاسی در این انتخابات دست برداریم چونكه سبب افول كارها و پایین آمدن رضایت افراد می شود.
معاون مسكن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینكه در این انتخابات ما تنها به ۶۴ نفر احتیاج داریم اظهار داشت: باید در انتخابات به ۴ مبحث پاك دستی، تخصص، ژرف اندیشی و نگاه ملی است.
در این مراسم همچنین، فرج الله رجبی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان كشور با اشاره به اینكه تیم جدید وزارت راه و شهرسازی بنا را بر تقویت و پشتیبانی از جامعه نظام مهندسی كشور گذاشته است، اظهار داشت: نظام مهندسی نقش مهمی در توسعه كشور دارد و مأموریت های آن در قانون ذكر شده است.
وی افزود: در زمستان سال قبل هیئتی از نظام مهندسی به آلمان رفت و قرار شد ۲۵ مهندس از ایران جهت شركت در دوره تاسیسات سرمایش و گرمایش ساختمان حضور یابند و تا آخر امسال تاییدیه فعالیت مهندسان ایرانی در اتحادیه اروپا داده شود تا زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی را فراهم آورد.
رجبی توضیح داد: نظام مهندسی در نقش رونق مسكن به وزارت راه و شهرسازی كمك می نماید چونكه خود آنها مهندس هستند و تجربه ساخت وساز دارند و تجربه و منابع مالی در آنها بسیار زیاد است.

1398/04/26
15:56:58
5.0 / 5
4591
تگهای خبر: آپارتمان , استاندارد , تخصص , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک