مسجدجامعی پیشنهاد داد

راه اندازی موزه پسماند در كارخانه قدیمی كمپوست

راه اندازی موزه پسماند در كارخانه قدیمی كمپوست مسكن گزین: احمد مسجد جامعی بامداد امروز در بازدید از مجموعه دفع پسماند آرادكوه، راه اندازی موزه پسماند در كارخانه قدیمی كمپوست را پیشنهاد نمود.



به گزارش مسكن گزین به نقل از ایسنا، صبح امروز احمد مسجدجامعی به همراه حسن خلیل آبادی - عضو دیگر شورای شهر تهران - به آرادكوه - مركز دپوی زباله - رفتند و مسجدجامعی با اشاره به اینكه در گذشته «محور آباد» محل دپوی زباله بود اما پس از مدتی جمع آوری و به آرادكوه منتقل شد، اظهار داشت: همزمان با آرادكوه، در تقی آباد نیز شبكه جمع آوری زباله مستقر شد كه خوشبختانه تقی آباد نیز با كمك شهرداری تهران و … جمع آوری شد.

وی با اشاره به اینكه هم اكنون شیرابه در آرادكوه سبب انتشار بوی نامطبوع شده است، اظهاركرد: برمبنای آمار بهزیستی ۶ درصد كودكان كار در امر جمع آوری زباله فعال می باشند كه عمدتاً افغانی و پاكستانی هستند.

مسجدجامعی با اشاره به اینكه در طول مسیر با كودكان گل فروش كه در راه بهشت زهرا (س) مستقر شده اند روبرو شدیم، اظهار داشت: این كودكان از ساعت 5 تا ساعت ۱۹ در كنار اتوبان مشغول گلفروشی هستند و مسئول بالادستی آنها به كودكان روزی ۳۰ هزار تومان و به نوجوانان روزی ۵۰ هزار تومان حقوق می دهد و این كودكان نگران بودند كه مبادا عكس شان منتشر شوند و از كار بیكار شوند.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینكه روزانه زباله های زیادی به آرادكوه می آید، اظهاركرد: جالب است بدانید كه درآمد یك زباله گرد از ۲۰ الی ۳۰ سطل زباله حتی از یك كشاورز كه زحمت زیادی برای محصولش می كشد، بیشتر است.

وی با اشاره به اینكه رویكردمان در زمینه آرادكوه، مسائل زیست محیطی و بهبود شیرابه ها همین طور رویكرد اجتماعی و تفكیك زباله از مبدأ است، اظهار داشت: كاركنان پسماند بارها به ما گفته اند كه شما برای تطهیر كنندگان در بهشت زهرا مزایایی در نظر گرفته اید اما وضعیت ما در بین كوه زباله به مراتب بدتر است.

مسجدجامعی اضافه كرد: شرایط آراد كوه به شكلی است كه با توسعه روستاها در اطراف آن نارضایتی مردم دو چندان شده است. در سازمان مدیریت پسماند یك كارخانه تولید كمپوست وجود دارد كه پیش از انقلاب توسط یك شركت انگلیسی ساخته شد اما پس از افتتاح در سال ۵۳ به سبب آنكه ظرفیت زباله اش كم بود و خروجی خوبی نداشت تنها ۹ ماه كار كرد و پس از آن نیز تعطیل شد كه مجدداً در زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی راه اندازی شد اما از آنجایی كه ورودی زباله آن برای شهر تهران قابل قبول نبود و بوی نامطبوع این مركز سبب نارضایتی شهروندان شده این مركز مجدداً تعطیل شد و تنها ۹ ماه كار كرد.

وی با اشاره به اینكه این كارخانه حالا متروكه و رها شده است و تنها به درد آن می خورد كه به لوكیشن فیلم تبدیل گردد، اظهار داشت: البته با قدیمی شدن تكنولوژی آن، می توان این كارخانه را به یك موزه برای پسماند تبدیل كرد و حتی در بیرون این كارخانه المان های قدیمی نیز وجود دارد به شكلی كه یكی از قدیمی ترین دستگاه های پمپ بنزین دقیقاً در بیرون كارخانه وجود دارد و می تواند به موزه شدن این مجموعه كمك نماید.

مسجدجامعی با اشاره به اینكه در گذشته این مركز بسیار بزرگ بود اما با انتقال پروسه زباله سوزی به آرادكوه این مركز قسمتی از زمین های خودرا به آتش نشانی داد تا به مركز آموزش تبدیل گردد، اظهار داشت: امروز در نظر داریم به آرادكوه برویم و در مورد وضعیت زباله های تهران بررسی انجام دهیم.

مسجدجامعی در ادامه بازدیدش از آرادكوه با اشاره به اینكه روزانه هفت الی هشت هزار تن زباله در شهر تهران جمع آوری می شود، اظهار داشت: انواع و اقسام زباله كه بعضی از آنها خطرناك هستند همچون زباله های بیمارستانی نیز در این مكان دفن می شوند.

وی با اشاره به اینكه قبل از این عمده زباله ها به مركز آبعلی ارسال می شد اما به سبب خطرات زیست محیطی حالا عمده زباله ها به آرادكوه منتقل می شود، اظهاركرد: مسئولان امر گفته اند كه در این زمین یك لایه سنگی نفوذناپذیر وجود دارد كه مانع انتقال شیرابه ها به زمین می شود.

مسجدجامعی با اشاره به اینكه فعالیت دپوی زباله در آرادكوه مصوبه قانونی دارد، اظهار داشت: اینجا كارگران در ابتدا نسبت به تفكیك زباله و گروه بندی آن اقدام می كنند و پس از آن نیز عمدتاً زباله ها برای تهیه كمپوست به كار گرفته می شود.

وی با اشاره به اینكه در گذشته شیرابه چند هكتاری زباله ها وجود داشت كه اصطلاحاً به آن دریاچه می گفتند، اظهار داشت: حالا این دریاچه خشك شده است.

مسجدجامعی با اشاره به اینكه متأسفانه زباله های بیمارستانی نیز بدون بی خطرسازی رها می شوند، اظهاركرد: مسئله نگران كننده این است كه حجم زیادی از زباله های بیمارستانی كم شده است و این نشان داده است زباله های خطرناك بیمارستانی مخلوط زباله های معمولی و دفن می شوند.

وی با اشاره به اینكه شهرداری تهران نسبت به راه اندازی كارخانه زباله سوز اقدام نموده است اما به سبب ارزان بودن برق تولید آن مقرون به صرفه نیست، اظهار داشت: اگر بشود زباله سوز را تغییر داد و كاربری آنرا به سوزاندن زباله های بیمارستانی عوض كرد، اتفاق خوبی می افتد چونكه دمای زباله سوز ۱۸۰۰ درجه است و در این شدت حرارت زباله های بیمارستانی از بین می روند.

مسجد جامعی اضافه كرد: در سطح شهر ایستگاه های بزرگ دریافت زباله وجود دارد. در شورای شهر چهارم زمین بزرگی را در نظر گرفتیم كه همه این ایستگاه های سطح شهر جمع آوری و در این زمین مستقر شوند اما هنوز زیرساخت های آن تكمیل نشده است و اعتبارات لازم برای متمركز كردن این ایستگاه های دریافت زباله تامین شده است.

وی با انتقاد از عدم همراهی سایر دستگاه ها و سازمان ها اظهار داشت: نمی گردد از سازمان مدیریت پسماند و شهرداری منهای سایر دستگاه ها انتظار كار در حوزه پسماند را داشت چونكه اگر قرار باشد نظام پسماند پراكنده باشد نمی توانیم شاهد اتفاق خوبی در این عرصه باشیم.

مسجدجامعی با اشاره به اینكه مسئله دیگر ما در حوزه پسماند نبود سند فرادستی است، اظهاركرد: ما سند بالادستی در حوزه پسماند نداریم و با حرف های پراكنده و اقدامات گوناگون راه به جایی نمی رسد و لازم است هر چه سریع تر سند فرادستی پسماند تهیه و ابلاغ شود.





منبع:

1398/03/31
21:24:31
5.0 / 5
4354
تگهای خبر: آمار , تكنولوژی , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک