معاون آخوندی تشریح كرد:
جزئیات طرح ۱۰میلیاردی نوسازی ناوگان فرسوده برون شهری
مسكن گزین: معاون وزیر راه و شهرسازی جزئیات طرح ۱۰ میلیاردی دولت برای نوسازی ناوگان فرسوده برون شهری را شرح داد.
به گزارش مسكن گزین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عبدالهاشم حسن نیا از احتمال آغاز عملیات نوسازی ناوگان فرسوده برون شهری و درون شهری در آینده نزدیك اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به تسریع فرایند پیگیری و تصویب شورای اقتصاد، مصوبه صندوق توسعه ملی، صدور ابلاغیه از جانب معاون اول رئیس جمهوری به كلیه بانك ها و صدور ابلاغیه از جانب مركزی به بانك های عامل این طرح با سرعت بیشتری در دستور كار قرار گرفته است.
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای خاطرنشان كرد: در بخش برون شهری از مجموع ۱۴۰ هزار دستگاه كامیون فرسوده ۱۲۰ هزار دستگاه، از ۱۳ هزار اتوبوس فرسوده ۹ هزار دستگاه، از ۵۷ هزار دستگاه مینی بوس فرسوده ۴۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه و ۶هزار دستگاه وانت در این طرح نوسازی خواهند شد.
وی ضمن تاكید بر مسئولیت نظارت بر فرایند نوسازی ناوگان فرسوده برون شهری از جانب سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اظهار داشت: در این طرح ۲۰۲ هزار دستگاه اتوبوس، مینی بوس، كامیون و كامیونت فرسوده در حوزه درون و برون شهری با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۶۶۶ میلیون دلار نوسازی خواهد شد. البته پیشنهاد این مصوبه از جانب «وزارت صنعت، معدن و تجارت» با هدف نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی درون و برون شهری عنوان شد و پیگیری امور مربوطه هم بر عهده همین وزارتخانه است. كه شهرداری ها در بخش درون شهری و سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای بخش برون شهری، عملیات اجرایی را بر عهده دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مصوبه شورای اقتصاد برای نوسازی ناوگان عمومی فرسوده حمل ونقل بار و مسافر كشور تصریح كرد: در این طرح، مابه التفاوت صرفه جویی انجام گرفته در نوسازی خودرو از جانب وزارت نفت به ازای اسقاط یك خودرو فرسوده و جایگزینی یك خودرو نو، محاسبه و پرداخت می گردد.
رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای ادامه داد: منابع حاصل از صرفه جویی سوخت به سرمایه گذاران عامل صرفه جویی ناوگان فرسوده درصورت برابر یا بیشتر بودن تعداد و مجموع ظرفیت كامیونت ها، كامیون ها و كشنده های اسقاط شده با تعداد و مجموع ظرفیت خودروهای جایگزین شده جدید برای هر قرارداد منعقده مشروط به آن كه خودروهای فرسوده فوق با تأیید سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، حداقل یك سال پیش از نوسازی در شبكه حمل ونقل عمومی فعال بوده باشند طبق جدول محاسباتی تهیه شده قابل پرداخت می باشد.
حسن نیا در مورد مكانیسم پرداخت حاصل از صرفه جویی اظهار داشت: بعد از تحویل خودرو نو به خریدار، شركت ملی نفت ایران مكلف است در مقاطع ۶ماهه پس ازآن، بسته به نوع خودرو، در سررسیدهای بازپرداخت مبالغ ذكرشده در جداول محاسباتی، معادل صرفه جویی سوخت حاصله تا سقف كل مبلغ جدول مصوب، بعد از تخصیص سازمان برنامه وبودجه كشور از محل سرجمع درآمد حاصل از صادرات مجموع نفت گاز یا كاهش واردات فرآورده های نفتی، با استفاده از بانك مركزی به حساب اعلامی از جانب خزانه داری كل كشور واریز كرده و به حساب بدهكار دولت منظور نماید.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: در این روش، كارخانه تولیدكننده برای تأمین قطعات، نسبت به گشایش LC اقدام و قطعات مورد نیاز را با استفاده از فاینانس تامین میكنند. البته بازپرداخت فاینانس از محل اجرای این طرح با تضمین دولت انجام می گردد. به طوریكه در موعد سررسید اقساط از جانب وزارت نفت بر مبنای تخصیص سازمان برنامه وبودجه پرداخت می گردد.
وی اضافه كرد: در فرایند خرید خودرو، مبلغ پرداختی دولت بابت خریدخودرو به صورت كمك بلاعوض دولت ازمحل صرفه جویی سوخت تأمین می شود، متقاضی هم برای خرید ۲۰ درصد بعنوان آورده و حدود ۳۰ درصد قیمت خرید هم به صورت تسهیلات با نرخ سود اعلامی از جانب بانك مركزی پرداخت می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب