نفس های آب در زنجان به شماره افتاده است

نفس های آب در زنجان به شماره افتاده است مسكن گزین: زنجان - تغییر رژیم بارش ها از برف به باران، اتمام ذخیره آب های زیر زمینی، سطحی و استفاده بیش از اندازه نیاز توسط مصرف كنندگان نفس های آب را به شماره انداخته است، یادمان باشد این مایع امانتی از گذشته بوده كه باید به آیندگان تحویل شود.


به گزارش مسكن گزین به نقل از ایرنا، در گذشته با بارش برف سفره های زیرزمینی ذخیره می شد اما هم اكنون با مقطعی و شدید شدن بارش باران، آب جذب خاك نمی گردد و تبدیل به روان آبها شده است و با این روند منابع آب های سطحی و زیرزمینی وضعیت مناسبی در استان زنجان ندارند.
میانگین بارندگی های دنیا 850 تا 900 میلیمتر و در كشور ما كمتر از 300 میلیمتر است و با وجود داشتن یك سوم بارندگی های جهان 2 برابر میانگین جهانی آب مصرف می نماییم.
** هر نفر در شبانه روز 6 هزار لیتر آب مصرف می كند
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری استان زنجان اظهار داشت: هر نفر در شبانه روز 6 هزار لیتر به طور مستقیم و غیرمستقیم آب استفاده می نماید كه متاسفانه وضعیت مناسبی در مصرف این مایع حیاتی نداریم.
علیرضا جزء قاسمی با اشاره به اینكه ایران كشوری نیمه خشك است و به سرعت به سمت خشكی می رویم، اظهار نمود: بین 300 تا 320 لیتر در شبانه روز آب از منابعی كه نداریم، مصرف می نماییم.
وی با اشاره به اینكه منابع خالی شده از آب و خشكسالی بسیار به ما نزدیك شده است، تصریح كرد: پاییز سال قبل خشك ترین فصل در 50 سال قبل بود و بارندگی اریبهشت امسال مقداری كمی از این خشكی را جبران كرد اما بازهم وضعیت مناسبی نداریم.
جزء قاسمی تصریح كرد: قرار بود سد تهم منبع تامین آب آشامیدنی شهر زنجان باشد كه هم اكنون ظرفیت آن نصف شده و تصفیه خانه آن با كمتر از 500 لیتر در ثانیه برداشت می كند كه این رقم باید یكهزار و 270 لیتر در ثانیه برسد.
وی ادامه داد: حجم سد تهم نسبت به سال قبل 13 درصد كاهش یافته است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری استان زنجان اظهار داشت: در بعضی از شهرهای استان هر نفر 300 لیتر در شبانه روز آب مصرف می كند و وضعیت مناسبی در صرفه جویی نداریم.
جزء قاسمی با اشاره به اینكه هم اكنون 90 درصد از آب استان زنجان در بخش كشاورزی، 6 درصد برای آشامیدنی و بهداشتی و چهار درصد هم در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، اضافه كرد: این رقم در كشورهای توسعه یافته 60 درصد در بخش صنعت، 30 درصد كشاورزی و 10 درصد آشامیدنی و بهداشتی است.
** خیلی از رودخانه های اصلی زنجان خشك شده است
مدیرعامل شركت آب منطقه ای استان زنجان هم پیش از این اظهار داشته بود: خیلی از رودخانه های اصلی ما در انتهای سال آبی خشك شده اند و باید این مسئله را جدی گرفت.
یوسف رضاپور تصریح كرد: سطح آب های زیرزمینی در دشت های استان زنجان افت چشمگیری دارد.
وی ادامه داد: بیشتر قنات ها و چاه های كم عمق این استان خشك شده و آبدهی چاه های عمیق در اثر خشكسالی ها با كاهش زیادی روبرو است.
** همه باید برای صرفه جویی در آب متحد باشیم
یكی از شهروندان زنجانی با اشاره به اینكه در اسلام اسراف حرام است، اظهار داشت: باید همه دست به دست هم داده و به سمت صرفه جویی حركت نماییم.
محمد تاجر اضافه كرد: نباید تعدادی از شهروندان در مصرف آب صرفه جویی و عده ای دیگر بیش از اندازه نیاز مصرف كنند، برهمین اساس صرفه جویی در مصرف آب آشامیدنی باید توسط همه مردم صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه 20 سالی است كه سفره های زیر زمینی زنجان خالی از آب است، اظهار داشت: باید عموم مردم برای كاهش در مصرف این مایع حیاتی بسیج شوند.
یكی دیگر از شهروندان زنجانی اظهار داشت: تابحال اسرف در مصرف آب آشامیدنی و سایر حامل های انرژی نداشتم و به اندازه نیاز و درست بهره برده ام.
جملیه باقری اظهار نمود: حتی نوه هایم از كم آبی در زنجان آگاه هستند و در صدد صرفه جویی و پرهیز از اسراف هستیم.
مهمترین منبع آب های سطحی در استان زنجان رودخانه های دایمی و فصلی هستند كه رودخانه های قزل اوزن، زنجان رود، ابهررود و شاهرود را می توان مهمترین رودهای دایمی این استان برشمرد.
به گزارش مسكن گزین به نقل از ایرنا، شركت آب و فاضلاب شهری استان زنجان نزدیك به 270 هزار مشترك با بیش از 730 هزار نفر در 21 شهر دارد.
7325/8068


1397/04/07
14:07:19
5.0 / 5
4484
تگهای خبر: صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک