مدیرعامل راه آهن: ترانزیت ریلی ایران را به 20 میلیون تن می رسانیم

مدیرعامل راه آهن: ترانزیت ریلی ایران را به 20 میلیون تن می رسانیم مسكن گزین: آنكارا- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نمود: با اقداماتی كه در زمینه احداث زیرساخت ها و تولید كردیدورها شروع شده، ترانزیت ریلی از مسیر ایران را تا 10 سال آینده به 20 میلیون تن می رسانیم.


سعید محمدزاده روز دوشنبه در حاشیه بیست و یكمین اجلاس مجمع منطقه ای راه آهن خاورمیانه در آنكارا در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این زمینه تلاش می نماییم كه سهم بیشتری از بار ترانزیتی بین هند و آسیای جنوب شرقی به روسیه و اروپا را از مسیر ریلی ایران جذب نماییم.
وی با تاكید بر مبحث مدیریت خدمات ریلی و ضرورت تامین زیرساخت ها در این زمینه بیان كرد: هم اكنون چند كریدور در مبحث ترانزیت ریلی بین شرق و غرب و جنوب و شمال فعال شده و با احداث خط ریلی رشت ـ آستارا این كریدورها با ظرفیت كامل تری در خدمت حمل و نقل و ترانزیت ریلی ایران خواهد بود.
وی اظهار نمود: ترانزیت ریلی ایران در سال قبل با بیش از 50 درصد رشد به حدود 1.6 میلیون تن رسید ولی این رقم می تواند به مقدار چشمگیر توسعه یابد.
وی با اشاره به ضرورت افزایش مزیت رقابتی مسیرهای ریلی در ایران اضافه كرد: ایران به علت موقعیت خاص جغرافیایی، دسترسی به دریا در شمال و جنوب و همسایگی با كشورهای مهم، شرایط مناسبی برای توسعه ارتباطات ریلی بین المللی دارد و اگر خط رشت ـ آستارا برقرار شود و برخی خطوط شمال و جنوب و شرق به غرب تكمیل شود، در این مسیرها شرایط غیرقابل رقابت و مطلوبی خواهیم داشت.
وی افزود: در بعضی از مسیرهای ریلی هم اگر بر سرعت حمل و نقل، بهره وری و كیفیت خدمات خود متمركز شویم و آنها را ارتقا دهیم، شرایط قابل قبولی در زمینه حمل و نقل ریلی خواهیم داشت.
محمدزاده در ادامه میزان حمل و نقل كالا بین ایران و تركیه در سال 2017 نسبت به سال قبل را با 50 درصد رشد، بیش از 600 هزار تن اعلام نمود و اظهار داشت: هدف گذاری ما رسیدن به یك میلیون تن بود كه باید محقق شود.
وی اضافه كرد: خط ریلی ایران وقتی به شهر و دریاچه وان تركیه می رسد، به دلیل نبود خط، متوقف می گردد و اگر طرح های تركیه در این مسیر تكمیل و هم اتصال غیرمستقیم از مسیر دریاچه وان محقق شود، روابط ریلی دو كشور بیشتر توسعه خواهد یافت.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران همینطور با اشاره به تغییر ذائقه مردم به سمت مسافرت هوایی به دلیل مزیت زمان و سرعت اظهار نمود: با این وجود ما از ظرفیت توسعه ریلی برای توسعه مسافرت ها استفاده می نماییم و در صددیم كه در این زمینه ارتباطات و حمل و نقل مسافر بین ایران و تركیه برقرار شود.
وی افزود: تردد ریلی مسافر بین ایران و تركیه برقرار بود ولی پس از مسائل ناامنی كه در شرق تركیه رخ داد، قطع شد و تلاش می نماییم كه این ارتباطات دوباره برقرار شود چون كه با عنایت به تردد زیادی كه بین ایران و تركیه صورت می گیرد، از ظرفیت بالایی برای توسعه برخوردار می باشد.
محمدزاده همینطور بیان كرد: هم اكنون بین ایران و جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان ارتباطات خوبی در زمینه حمل و نقل كالا و مسافر با استفاده از خط ریلی برقرار كرده ایم و بین كشورهای آسیای میانه هم مشغول مذاكره هستیم.
وی حضور سالانه چندین قطار گردشگری در ایران را باعث بالا رفتن ظرفیت و معرفی توانمندی ایران در زمینه خدمات ریلی عنوان نمود و ادامه داد: ما هم اكنون از این ظرفیت استفاده می نماییم اما مهمترین مبحث كاری ما، ترانزیت و برقراری ارتباطات ریلی بین كشورهای همجوار و منطقه است.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران همینطور هدف از شركت در بیست و یكمین مجمع منطقه ای مدیران راه آهن های خاورمیانه در آنكارا را كوشش برای تولید یكپارچگی و هماهنگی برای برقراری ارتباط ببیشر با هم عنوان نمود و اظهار داشت: ما درصدد هستیم كه از ظرفیت این نشست ها و جلسات برای توسعه ترانزیت استفاده نماییم.
وی توسعه ارتباطات ریلی بین كشورهای منطقه در بخش صادرات و واردات و هم ترانزیت در كریدورهای شرق به غرب و جنوب به شمال و بالعكس را همچون اهداف دیگر شركت در این نشست ذكر كرد و اضافه كرد: علاوه بر این در صدد هستیم تا با استفاده از تجربیات كشورهای منطقه، در توسعه حمل و نقل ریلی و بهره وری و اقتصاد ریلی به صورت هدفمند حركت نماییم.
به گزارش مسكن گزین به نقل از ایرنا، بیست و یكمین اجلاس مجمع منطقه ای راه آهن خاورمیانه تحت نام UIC RAME در محل مجموعه راه آهن شهر آنكارا پایتخت كشور تركیه و با حضور نمایندگان كشورهای خاورمیانه برگزار گردید.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این نشست توانمندی های حمل و نقل و تزانزیت و خدمات قابل عرضه راه آهن جمهوری اسلامی ایران را به كشورهای عضو حاضر شرح داد.
وی پیش از شركت در این اجلاس، با محمدابراهیم طاهریان سفیر ایران در تركیه دیدار كرده و در مورد آخرین وضعیت و روند گسترش همكاری های ریلی ایران و تركیه به رایزنی پرداخت.
خاورم/1905


1397/02/18
15:06:33
5.0 / 5
4442
تگهای خبر: توسعه , حمل و نقل , خدمات , راه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک