تحولات بازار مسكن تهران در مرداد؛

تحلیلی از بازار مسكن

تحلیلی از بازار مسكن به گزارش مسكن گزین وزارت راه و شهرسازی در تحلیلی از بازار مسكن در مرداد ماه امسال اعلام نمود كه میانگین قیمت خرید و فروش آپارتمان مسكونی در تهران، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در هر مترمربع می باشد.



به گزارش مسكن گزین به نقل از مهر، اداره كل برنامه ریزی و اقتصاد مسكن معاونت امور مسكن و ساختمان وازرت راه و شهرسازی در گزارش تحولات بازار مسكن و اجاره بهای واحدهای مسكونی آپارتمانی شهر تهران در مرداد ماه ۱۳۹۶ از افزایش ۲۳.۸ درصدی حجم معاملات مسكن در این ماه نسبت به ماه قبل از آن (تیر ماه ۹۶) خبر داد.
در این گزارش با اشاره به معامله ۱۸ هزار و ۳۰۱ واحد مسكونی در تهران در ماه گذشته، این تعداد معامله را ۵.۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته (مرداد ۹۶) عنوان كرده است.
بر اساس گزارش وزارت راه و شهرسازی، منطقه ۵ تهران با انجام ۲ هزار و ۶۹۸ فقره معامله بیشترین و منطقه ۱۹ با داشتن تنها ۱۰۹ فقره معامله، كمترین تعداد خرید و فروش مسكن را به خود اختصاص داده اند.
همچنین بیشترین رشد از نظر تعداد معاملات مسكن را منطقه ۶ تهران با رشد ۳۹.۱ درصدی ثبت كرد و كمترین نرخ رشد معاملات مسكن را منطقه ۱۶ با ۱۹.۹ درصد رشد پشت سر گذاشت.
میانگین قیمت آپارتمان در تهران؛ هر متر ۴میلیون و ۶۰۰هزارتومان
بر اساس اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسكن (بام) وزارت راه و شهرسازی، متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان مسكونی در پایتخت در طول یك ماه گذشته، ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برآورد می شود كه نسبت به تیر ماه، رشد ۷ دهم درصدی داشته؛ اما نسبت به مرداد ماه سال گذشته، این رشد معادل ۶.۳ درصد برآورد می شود.
گفتنی است منطقه یك تهران با متوسط قیمت هر متر مربع، ۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و منطقه ۱۸ با ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان برای آپارتمان، به ترتیب بیشترین و كمترین قیمت خرید و فروش را به نام زده اند. با این حال منطقه ۲ نسبت به مرداد ماه ۹۵ بیشترین افزایش قیمت را داشته كه ۱۲.۷ درصد رشد بوده است اما منطقه ۱۲ تهران كاهش ۲ درصدی متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسكونی نسبت به پارسال را تجربه كرد.
از دیگر ویژگی های معاملات مسكن مرداد ماه در بزرگترین كلانشهر خاورمیانه، استقبال تهرانی ها از خرید آپارتمان مسكونی در منطقه ۵ بوده است كه میزان خرید در این منطقه با ۱۶.۱ درصد سهم از خرید و فروش بازار و بیشترین میزان خرید و استقبال از واحدهای مسكونی تا ۵ سال عمر با ۴۶.۷ درصد سهم از خرید و فروش بازار بوده است. با این حال واحدهای مسكونی ای كه در بازه قیمتی ۳ تا ۳.۵ میلیون تومانی و با فراوانی۱۲.۵ درصد قرار دارند، بیشتر مورد اقبال خریداران مسكن بوده اند.
همچنین الگوی مصرف نشان می دهد واحدهای با متراژ ۶۰ تا ۷۰ متر مربعی بیشترین متقاضی خرید با ۷۱هزار مورد داشته است . ضمن اینكه بیشترین تقاضا برای واحدهای مسكونی با بازه قیمتی ۱۳۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان بوده كه این قیمت ها، ۷.۶ درصد خانه های مورد معامله در مرداد ماه امسال بوده اند.
بازار اجاره بها
بر اساس اعلام اداره كل برنامه ریزی و اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی، در تهران در طول مرداد ماه ۱۳۹۶، تعداد ۱۴ هزار و ۴۸۷ فقره اجاره مسكن به ثبت رسید كه نسبت به تیرماه امسال، ۴.۷ درصد و نسبت به مرداد ماه سال قبل، ۱۰.۶ درصد كاهش داشته است.
متوسط اجاره بهای هر متر مربع آپارتمان در تهران در طول ماه گذشته (مرداد ۹۶) معادل ۲۸ هزار و ۱۱۷ تومان (رهن و اجاره) برآورد شد كه گرچه نسبت به تیرماه امسال رشد اندكی (۱.۳) را نشان می دهد، اما نسبت به مدت مشابه سال قبل (مرداد ۹۵) رشدی معادل ۱۵.۱ درصد داشته است.
رشدتنها ۲ درصدی معاملات نسبت به پارسال
تحولات بازه زمانی یكم فروردین تا ۳۱ مرداد ۹۶ در حوزه بازار مسكن نشان می دهد: در مجموع ۷۱ هزار و ۵ فقره خرید و فروش مسكن در مدت مذكور انجام شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل (یكم فروردین تا ۳۱ مرداد ۹۵) رشد اندك ۱.۹ درصدی در تعداد معاملات و با دستیابی به رقم ۴ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان به عنوان میانگین قیمت هر متر مربع، رشد نسبتا محسوس ۵.۵ درصدی در قیمت را شاهد بوده ایم.
همچنین حجم ثروت جابه جا شده در این مدت (۵ ماهه نخست ۹۶) ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان صرفا در بخش آپارتمان های مسكونی بوده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۱.۱ درصد بیشتر بوده است.
در این مدت (۵ ماه نخست امسال) ۵۸ هزار و ۶۲۸ فقره اجاره نامه به امضا رسیده كه ۸.۳ درصد بیشتر از ۵ ماهه اول سال ۹۵ بوده و با رسیدن به میانگین قیمتی ۲۶ هزار و ۹۹۱ تومان برای هر متر مربع (رهن و اجاره)، ۱۵.۳ درصد خانه ها گرانتر از ۵ ماه اول سال ۹۵ اجاره شده اند.
اقتصاددان: رشد بازار مسكن ادامه دارد/ شوك قیمتی نداریم
علی اصغر بدری در گفت وگو با خبرنگار مهر در تحلیلی از گزارش بازار مسكن ماه گذشته اظهار كرد: این گزارش نشان می دهد روند صعودی معاملات مسكن ادامه می یابد.
رئیس انجمن اقتصاد شهری ایران ادامه داد: با توجه به سیكل های رونق و ركود بازار مسكن، متوجه می شویم در طول ماه های گذشته شوك های ریز قیمتی در بازار مسكن از قبیل افزایش صدور پروانه های ساختمانی، افزایش معاملات و افزایش ملایم میانگین قیمت هر متر مربع را از تابستان پارسال تا به حال تجربه كرده ایم كه با احتساب تورم، این افزایش با شیب ملایم را می توان به توقف افزایش قیمت ها همراه با افزایش معاملات دانست كه نشان دهنده تمایل مردم به افزایش خرید مسكن مصرفی است.
وی با اشاره به توقف رشد مسكن در ماه های ابتدایی امسال به دلیل همزمانی با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و سپس ادامه روند رو به رشد آن، گفت: ماه های گذشته بازار مسكن آرامشی را تجربه كرد كه برخی به اشتباه از آن با عنوان ركود یاد می كنند در حالی كه روند صعودی افزایش معاملات مسكن را شاهد بوده ایم. دلیل آن هم عدم انجام معاملات سفته بازانه و تقاضای دلالی مسكن بوده است.
این اقتصاددان با اشاره به باقی ماندن سرمایه های سرگردان در بانك ها به شكل سپرده های بانكی برای كسب سود، تصریح كرد: سیگنال های مثبتی كه بازار مسكن در طول ماه های گذشته به دلالان نشان داده و همچنین مشكلاتی كه مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز داشته اند و از سویی اصرار بانك مركزی نسبت به رعایت افتتاح سپرده های بانكی با سود ۱۵ درصد در بانك ها، چنین برآورد می شود كه احتمال بازگشت دلالان و سفته بازان به بازار مسكن در ماه های آتی وجود دارد.
وی یكی دیگر از دلایل بازگشت دلالان به بازار مسكن را احتمال فراوان كاهش سود تسهیلات در پی كاهش تورم و سود سپرده ها دانست و خاطرنشان كرد: بازارهای هم عرض به خصوص ارز و طلا اگرچه در حال حاضر از سوی سفته بازان نشانه رفته اند، اما تجربه نشان می دهد این بازارها ویژه سرمایه گذاری كوتاه مدت هستند و در دو تا سه ماه آینده انتظار داریم تا سرمایه های سرگردان از بازار مسكن سر در بیاورند.
این تحلیل گر بازار مسكن با اشاره به وجود ۵۰۰ هزار خانه خالی در تهران و ۵۰۰ هزار واحد مسكونی در دست ساخت از یك سو و ۲.۵ میلیون خانه خالی و همین تعداد واحد در دست ساخت در كشور، گفت: بنابراین فعلا علی رغم پیش بینی ورود دلالان به بازار مسكن، با مازاد عرضه مواجهیم كه این خانه های خالی می توانند بخشی از سرمایه سرگردان دلالان و سفته بازان را به خود جذب كند. درنتیجه اگرچه با افزایش شدید تقاضا ممكن است مواجه شویم، اما این افزایش ناگهانی تقاضا به افزایش ناگهانی و شوك آور قیمتی مسكن منجر نخواهد شد. چراكه خانه های خالی بخشی از سرمایه های سرگردان به خود جذب كرده و این اقدام ضرباهنگ افزایش ناگهانی و شوك آور مسكن را خواهد گرفت و سبب می شود تا با افزایش ۵۰ یا ۶۰ درصدی قیمت مسكن كه در پایان دهه ۸۰ شاهد آن بودیم، مواجه نشویم.
 

1396/06/20
14:34:23
5.0 / 5
5837
تگهای خبر: مسكن , قیمت مسكن , وزارت راه و شهرسازی , خرید و فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک