كارشناس مسكن عنوان كرد؛

رفع حاشیه نشینی كلانشهرها

رفع حاشیه نشینی كلانشهرها مسكن گزین: یك كارشناس اقتصاد مسكن اظهار داشت بهترین روش برای نوسازی بافت فرسوده در ایران، توسعه شهرهای میانی با همكاری بخش خصوصی می باشد.



به گزارش مسكن گزین به نقل از مهر، بیت الله ستاریان گفت: نزدیك به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار محله بدمسكن به روایت وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در كشور داریم كه شناسایی شده است. محله هایی كه به قول آخوندی برای رفع معضل فرسودگی هركدام باید راه حل های مشخصی را دنبال كرد كه به گفته وی طی یك برنامه ۱۰ ساله این كار شدنی است.
وی افزود: مطلبی كه وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره كرده كاملاً درست است. چاره ای جز بازسازی بافت فرسوده نداریم و باید بدمسكن ها را بازسازی كنیم. این كار می بایست توسط بخش خصوصی انجام شود و به طور حتم دولت می تواند با ایجاد جذابیت هایی برای مشاركت بیشتر این بخش برنامه اش را در این زمینه تكمیل كند، اما سؤال مهم این است كه طی یك برنامه ۱۰ ساله، بازسازی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار محله بدمسكن چگونه ممكن است؟
ستاریان اظهار داشت: جمله وزیر راه و شهرسازی به این معنی است كه ما در سال باید ۲۷۰ هزار محله بدمسكن را بازسازی كنیم تا در ۱۰ سال به ترمیم كامل محله های بد مسكن برسیم، اما سؤال این است با استهلاك مسكن چه كنیم؟ نزدیك به ۵۰۰ هزار مسكن در سال به بافت فرسوده اضافه می شود یعنی اگر ۵۰۰ هزار بافت فرسوده را در سال نوسازی كنیم تن ها به استهلاك مسكن پاسخ داده ایم.
كارشناس اقتصاد مسكن بیان داشت: از سوی دیگر به یك میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسكونی در سال نیاز داریم. اگر در سال ۲۷۰ هزار محله بدمسكن را ترمیم كنیم، با بقیه نیازهایمان چه كنیم؟ این ۲۷۰ هزار محله یعنی یك پنجم آنچه در سال به آن نیاز داریم. آنچه به عنوان برنامه ای برای ترمیم بافت های فرسوده به آن اشاره شده از این زاویه جای بحث دارد.
وی تصریح كرد: در هر كشوری ترمیم بافت فرسوده به نسبت وضعیت جمعیتی آن كشور دنبال می شود. هند یك مثال خوب در زمینه ترمیم بافت فرسوده است. نیاز این كشور به تولید مسكن و ترمیم بافت فرسوده به مراتب بیشتر از نیاز كشور ماست. «پیاده روخواب ها» در این كشور بسیار زیاد هستند، اما در هند با ایجاد شهرك های زیستی نه شهرك های اقماری كه به طور كامل توسط بخش خصوصی اداره می شود، به نیاز مسكن و ترمیم بافت فرسوده پاسخ می دهند. ساخت این شهرك ها به توسعه دهنده ها یا انبوه سازهای بزرگ سپرده شده است. این یكی از راه حل های ترمیم بافت فرسوده است كه در بسیاری از كشورهای بزرگ و پرجمعیت جهان دنبال می شود.
كارشناس ارشد مسكن گفت: اما سؤال این است كه بهترین روش برای ترمیم بافت فرسوده در ایران چیست؟ بهترین روش در ایران توسعه شهرهای میانی است. به جای ساخت شهرك های اقماری یا SATELITE TOWN باید شهرهای میانی را توسعه بدهیم. تجربه تولید شهرهای اقماری در تمام كشورهای جهان شكست خورده است و در ایران هم عوارض ایجاد این شهرك ها توسط دولت دامن جامعه را گرفته است. این شهرك ها برای سرریز جمعیت از شهرها به حومه ها ایجاد شدند، اما برعكس عمل كردند و نقش پایلوت را در مهاجرت از روستاها به شهرها ایفا می كنند.
وی افزود: یك مهاجر از روستا زمانی كه می بیند نمی تواند در شهر زندگی كند به شهرك های اقماری می رود. این شهرك ها به طور كامل از نظر دریافت خدمات آویزان شهرهای بزرگ و مادر هستند.
ستاریان تصریح كرد: از سوی دیگر حاشیه نشینی بین شهرك های اقماری و شهرهای بزرگ توسعه پیدا كرده است. انواع ناهنجاری های اجتماعی و عدم وجود شهرهای هویت ساز كه از نظر اقتصادی و تولیدی استقلالی ندارند و وابسته به شهرهای مادر هستند از دیگر عوارض ایجاد شهرك های اقماری است. این در حالی است كه اگر انبوه سازان بزرگ در بخش خصوصی شهرك زیستی بسازند، این شهرك ها به دلیل شكل گیری هویت اقتصادی مستقل متفاوت از شهرك های اقماری عمل می كنند.
 

1396/05/29
18:48:32
5.0 / 5
5368
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک