رئیس انجمن سازندگان مسكن تهران:

ساخت مسكن فقط توسط مجری ذی صلاح، از اول اسفند الزامی شد

ساخت مسكن فقط توسط مجری ذی صلاح، از اول اسفند الزامی شد مسکن گزین: رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران از الزامی شدن ساخت و سازهای بالای 1500 متر در تهران از شروع اسفند، فقط از طرف مجری ذی صلاح، آگاهی داد.



به گزارش مسکن گزین به نقل از مهر، شهاب سعادت نژاد رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران در حاشیه مراسم معرفی نحوه صدور شناسانه فنی ملکی ساختمان برای سازندگان و فعالان ساخت و ساز در جمع خبرنگاران درباره امضای تفاهم نامه صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان و الزامی شدن استفاده از مجری ذی صلاح در کلیه ساخت و سازهای تهران از شروع اسفند گفت: مجری ذی صلاح برمبنای قانون افرادی هستند که اگر دارای مدارک دانشگاهی هستند، باید پروانه مهندسی از نظام مهندسی ساختمان یا وزارت راه و شهرسازی دریافت کرده و اگر پایین تر از مدارج دانشگاهی دارند، باید از وزارت کار مجوز فعالیت در بخش ساختمان دریافت کرده باشند.
وی تاکید کرد: بر طبق این تفاهم نامه مقرر شده از ۱ اسفند در تمام ساخت و سازهای گروه ج و د تهران از افراد دارای صلاحیت استفاده گردد.
به گفته رئیس انجمن سازندگان مسکن تهران، نظام مهندسی، شورای شهر و شهرداری تهران ۳ ضلع این تفاهم نامه هستند.
سعادت نیا اظهار داشت: شناسنامه فنی ساختمان توسط سازندگان دارای صلاحیت مقرر است تهیه شده و توسط نظام مهندسی اجرائی شود. از سال ۹۲ که ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی اجرائی شد، تا ۹۶ کمتر از ۳۰۰ شناسنامه فنی و ملکی صادر شد اما از سال ۹۶ سامانه سازندگان تشکیل شد و از سال ۹۸ برای اکثریت شناسنامه های بالای ۲ هزار متر، شناسنامه فنی و ملکی صادر گردیده است.
وی تصریح کرد: مقرر است صدور شناسنامه فنی و ملکی و اجرا توسط مجری ذی صلاح از ۱ اسفند ماه امسال برای تمامی ساختمان های بالای ۱۵۰۰ متر، الزامی شود؛ معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز این مساله را تأیید و به نظام مهندسی ابلاغ کرده است.
سید علیرضا میرجعفری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این جلسه با اشاره به امضای تفاهم نامه سه جانبه شورای شهر و شهرداری تهران با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برای صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان اظهار داشت: بر طبق این تفاهم نامه، مقرر است از اول اسفند ماه کلیه ساخت و سازهای گروه ج و د نیز مانند گروه های ساختمان الف و ب، فقط از طرف مجری ذی صلاح راه اندازی شود.
وی درباره برخورد با سازندگان متخلف اظهار داشت: در حال برخورد با تخلفات ساختمانی هستیم و ۸۰ درصد ساخت و سازها را پوشش می دهیم؛ کمتر از ۲۰ درصد ممکنست خطا در بازرسی داشته باشند اهتمام می نماییم خطا را به صفر برسانیم، وقتی ساختمانی هایی در شهر تهران ایجاد می شود که مردم از ترس زلزله به خودرو های خود پناه می برند، به این معنا است که مردم از کیفیت ساخت و سازها راضی نیستند.
وی اضافه کرد: باید اجرای قانون صدور شناسنامه فنی ملی ساختمان و همین طور تفاهم نامه سه جانبه دستگاه های ذی ربط در خصوص لزوم اجرای ساخت و ساز از طرف مجری ذی صلاح، در اولویت قرار گیرد و اهیمت داده شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار داشت: در یکی دو سال اخیر به این مساله اهمیت داده ایم و ساختمان های شهر را ایمن تر کرده ایم؛ پس این اتفاق رخ داده و توانسته ایم ساختمان های ایمن تری بسازیم اما شهرداری هم باید تعامل خود با نظام مهندسی را افزایش داده و در مقابل تخلفاتی که بعضاً رخ می دهد برخورد کرده و توقف عملیات ساختمانی را عملیاتی کند.
میرجعفری اظهار داشت: بیش از ۹۵ درصد ساخت و سازها در دو سال اخیر با اجرای مقررات ملی ساختمان ها در تهران ایجاد می شود و مهندسان ناظر سازمان نظام مهندسی، به سازندگان سخت گیری های لازم را اعمال می کنند.
وی درباره علت افزایش آتش سوزی در ساختمان ها اظهار داشت: ناظران نظام مهندسی دلسوزانه مقررات ملی ساختمان در ساخت و ساز را اجرائی می کنند اما ارگان های دیگر هم باید با ما تعامل داشته باشند و مثلاً شهرداری در بحث مجری ذی صلاح تعامل خوبی با ما دارد امیدواریم در بحث آتش سوزی هم سازمان آتش نشانی تعامل خوبی با نظام مهندسی داشته و ابهامات موجود دراین زمینه را رفع کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی تهران اظهار داشت: در یکی دو سال اخیر در زمینه رفع عوامل ایجاد کننده آتش سوزی نما، موضوع ساخت پله های فرار، نصب حسگرهای آتش و… را به شدت پیگیری می کنیم؛ ولی ساختمان هایی که گرفتار حریق می شوند، ساختمان های قدیمی هستند که مقررات ملی ساختمان در زمینه آتش سوزی را رعایت نمی کنند.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر یکی از مشکلاتی که داریم، این است که ساختمان با رعایت مقررات ملی ساختمان راه اندازی می شود اما پس از مدتی مالک مبادرت به تغییر کاربری می کند؛ مهندس ناظر به وظیفه خود عمل کرده است اما بهره بردار ساختمان پس از مدتی مبادرت به تغییر کاربری می دهد ما در ساختمان کلینیک سینای اطهر دیدیم که مالک از بام ساختمان، راهروهای فرار، فضاهای ایمن و… استفاده و تغییر کاربری داده بود و فضاهای ایمن را در دست بهره برداری داشت.

1399/11/16
23:19:44
0.0 / 5
1087
تگهای خبر: بهره برداری , دستگاه , راه , زلزله
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک