گزارش مسكن گزین

پشت پرده افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت میلگرد

پشت پرده افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت میلگرد مسكن گزین: با اینكه عده ای با دادن آدرس غلط، بورس را عامل افزایش شدید قیمت محصولات فولادی معرفی می كنند اما انبوه سازان هم همانند رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس كارخانجات فولاد را عامل این گرانی می دانند.



به گزارش مسکن گزین به نقل از مهر، در حالیکه وزارت راه و شهرسازی در کوشش برای گرم شدن بازار ساخت و ساز مسکونی با استفاده از افزایش تسهیلات مسکن مهر برای تکمیل واحدهای باقی مانده و همینطور اجرای طرح ملی مسکن می باشد، در ۶ ماهه اخیر قیمت میلگرد که یکی از پر مصرف ترین نهاده های ساختمانی است، از کیلویی کمتر از ۴ هزار تومان به کمی بیشتر از ۱۱ هزار تومان رسید؛ حتی در مقطعی تا کیلویی ۱۴ هزار تومان هم رسید ولی مجدداً به کیلویی ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان در مناطق مختلف کشور و بسته به قیمت تمام شده حمل این کالا، بازگشته است.
این افزایش قیمت فولاد و میلگرد در حالی است که علیرغم تلاش دولت، هنوز خبری از افتتاح واحدهای طرح ملی مسکن نیست و امکان دارد بخش مهمی از افتتاح این واحدها، به دولت سیزدهم منتقل شود.
از سوی دیگر، بازار میلگرد، بازار زیرزمینی و حاشیه ای ندارد و هر چه هست، در بورس کالا عرضه می شود که کشف قیمت آن هم بر مبنای عرضه و تقاضاست؛ به عبارت دیگر، در حالیکه می بایست فلسفه کشف قیمت کالا در بورس، بر مبنای عرضه و تقاضا و افزایش شفافیت باشد، اما به علت آنچه انبوه سازان، احتکار میلگرد از جانب کارخانه های تولیدکننده و عرضه قطره چکانی در بورس کالا عنوان می کنند، قیمت این محصول تولید داخل با افزایش ناگهانی روبرو شده است.
نتیجه تدبیر وزارت صمت و مجلس: میلگرد کیلویی ۸ هزار و ۵۰۰ تومان
در هفته گذشته هم که مجلس در روزهای تعطیلات یک هفته ای به سر می برد، چند جلسه میان علی نیکزاد نایب رییس مجلس که پیش تر بر صندلی وزارت مسکن تکیه داشته و الان دغدغه مند بازار ساخت و ساز است، با حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار گردید.
ماحصل این جلسات، خروج عرضه میلگرد از بورس کالا و تعیین قیمت آن به جای کشف قیمت آن هم کیلویی ۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود؛ هر چند که این دستورالعمل هنوز از جانب وزارت صمت به بورس کالا و شرکت های فولادساز ابلاغ نشده است؛ اما زمزمه های مخالفت فولادسازان با قیمت دستوری میلگرد شنیده می شود.
مخالفت مجلس با خروج فولاد از بورس / ‏‬ پورابراهیمی: مشکل قیمت فولاد ناشی از عدم شفافیت کارخانجات است
البته این مورد با واکنش رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مواجه گردید. محمدرضا پورابراهیمی در واکنش به زمزمه ها در خصوص خروج فولاد از بورس کالا د ر نامه ای به رئیس جمهور، بر ضرورت تأمین نیاز فولاد کشور با عرضه کامل در بورس کالا تاکید نمود.
وی با اشاره به اینکه مشکل فعلی بازار فولاد، نه ناشی از عرضه در بورس کالا بلکه ناشی از عدم شفافیت کارخانه های فولاد در فروش محصولاتشان است، تصریح کرده بود: «با توجه به تولید ۲۸ میلیون تن فولاد در کشور و اینکه میزان مصرف به سختی به ۱۸ میلیون تن می رسد، هیچ نگرانی از بابت تأمین نیاز داخل وجود ندارد و با یک برنامه ریزی صحیح و منسجم می توان ضمن تأمین نیاز داخل، صادرات فولاد را در دستور کار قرار داد. از ۱۸ میلیون تن محصول مورد مصرف در داخل کشور کمتر از ۳۵ درصد آن در بورس کالا مورد معامله قرار می گیرد و مابقی بدون شفافیت توسط شرکت ها به فروش می رسد که این امر بازار فولاد را با چالش جدی روبه رو کرده است.»
دبیر کانون انبوه سازان: تاثیر ۵۰ میلیون تومانی میلگرد در افزایش قیمت مسکن
فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان در گفتگو با خبرنگار مهر سخنان پورابراهیمی درباره علت نابسامانی بازار را تأیید کرد و درباره افزایش قیمت میلگرد در ماه های اخیر تصریح کرد: بهمن ماه سال قبل قیمت میلگرد و فولاد کیلویی ۴، ۲۰۰ تومان در بازار بود که این نرخ تا اوایل اردیبهشت سال جاری ثابت ماند.
ماجرای رشد ناگهانی قیمت میلگرد
وی افزود: کشف قیمت محصولات فولادی، میلگرد و تیرآهن در بورس کالا انجام می شود اما در سه ماه گذشته به علت خودداری کارخانه های تولیدکننده فولاد و نوردسازان از عرضه روان محصولات فولادی در بورس کالا، شاهد افزایش قیمت میلگرد بودیم بگونه ای که در میانه خرداد ماه قیمت میلگرد در هر کیلو به بیشتر از ۱۲ هزار تومان رسید اما در ایام اخیر به علت تمهیدات اندیشیده شده، هم اکنون تا ۱، ۰۰۰ تومان کاهش یافته و کمی بیشتر از ۱۱ هزار تومان عرضه می شود.
این فعال صنفی انبوه سازی اضافه کرد: در سه ماهه گذشته شاهد افزایش صد درصدی و در ۶ ماهه اخیر افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت میلگرد و فولاد بودیم چون که شرکت های بزرگ و مادر در حوزه فولاد و میلگرد، این کالا را احتکار کرده و آنرا در بورس کالا به صورت قطره چکانی عرضه می کردند.
وی خاطرنشان کرد: این افزایش قیمت میلگرد در حالی است که از یکسو انجمن جهانی فولاد از افزایش ۱۰ درصدی تولید این کالا در ایران اطلاع داده و از طرفی، صادرات فولاد بر مبنای اعلام وزارت صمت ۴۶ درصد کاهش یافته است. ضلع سوم این مثلث هم کاهش تولید مسکن و صدور پروانه های ساختمانی بوده که نشان داده است علیرغم آنکه تولید میلگرد افزایش داشته اما قیمت آن به جای کاهشی، روند افزایشی در پیش گرفته است.
این انبوه ساز تاکید کرد: در مذاکراتی که کانون انبوه سازان با شرکت های تولید نورد داشت، به این نتیجه رسیدیم که شرکت های مادر حوزه فولاد، عرضه شمش فولاد به نوردسازان را کاهش داده اند که تولید میلگرد کم شده است.
پورحاجت بیان نمود: وزارت راه و شهرسازی و معاونت مسکن، ساختمان این وزارتخانه و کمیسیون های عمران و اقتصاد مجلس به دنبال کنترل قیمت مسکن هستند و این کار را با استفاده از رصد خانه های خالی انجام می دهند درحالی که رصد و کنترل میزان تولید فولاد و میلگرد در کارخانه های فولادسازی بسیار راحتتر است.
به گفته این فعال صنفی، در سه ماهه گذشته به ازای هر مترمربع ساخت واحد مسکونی، ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت میلگرد داشته ایم؛ به عبارت دیگر، قیمت واحدهای مسکونی ۱۰۰ متری، ۵۰ میلیون تومان صرفا به علت میلگرد گران تر شده است.
طرح جدید مسکنی مجلس، همان قانون ۱۲ سال قبل ساماندهی و تولید مسکن است
وی با اشاره به طرح جدید کمیسیون عمران مجلس برای تصویب قانون تسهیل ساخت و عرضه مسکن اظهار داشت: همه مواردی که در این طرح دوفوریتی کمیسیون عمران آمده، در قانون تولید و ساماندهی مسکن که ۱۲ سال قبل به تصویب رسید هم ذکر شده است؛ به جای تصویب قوانین تکراری، باید فضای کسب و کار مسکن سازان را تسهیل نماییم. دولت هم به جای مداخله در بخش تولید، فضای فعالیت بخش خصوصی را تسهیل کند.
پیشنهاد انبوه سازان برای کاهش قیمت میلگرد
پورحاجت در مورد پیشنهاد کانون انبوه سازان برای کنترل قیمت میلگرد تصریح کرد: در دهه ۷۰ هم افزایش قیمت میلگرد و تیرآهن رقم خورد که در آن زمان قرار شد به ازای هر پروانه ساختمانی، سهمیه فولاد به سازندگان داده شود که تجربه موفقی بود. ما پیشنهاد می نماییم باز هم این اتفاق رخ دهد و به ازای هر پروانه ساختمانی، سهمیه فولاد و میلگرد به انبوه ساز اختصاص پیدا کند.
فولادی ها قیمت تمام شده را با دلار می سنجند، ولی یارانه ها و هزینه هایشان به ریال است
وی خاطرنشان کرد: کارخانه های تولیدکننده فولاد می گویند قیمت تمام شده هر کیلوگرم میلگرد ۹، ۵۰۰ تومان است درحالی که در جلسه اخیر نایب رییس مجلس و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت مقرر شد میلگرد به قیمت کیلویی ۸، ۵۰۰ تومان به فروش برسد. به نظر من، اشتباهی که در این مساله رخ داده این است که فولادسازان قیمت تمام شده را با شاخص های جهانی و قیمت دلار محاسبه می کنند درحالی که حقوق کارگران را به ریال می دهند و از سوخت، گاز و آب مصرفی یارانه ای بهره مند می شوند؛ ازاین رو اعلام می کنند که قیمت تمام شده هر کیلوگرم میلگرد ۹، ۵۰۰ تومان است.

1399/05/12
14:53:10
5.0 / 5
2529
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک