سقط غیرقانونی سالانه 370 هزار جنین در کشور

سقط غیرقانونی سالانه 370 هزار جنین در کشور به گزارش مسکن گزین دبیر شورای راهبردی جمعیت استان تهران، درباره آمار سقط جنین غیر قانونی کشور، اظهار داشت: سالانه 370 هزار سقط در کشور داریم که اغلب آنها جنایی و غیر قانونی می باشد و تنها حدود 3.5 تا 4 درصد این موارد مربوط به روابط خارج از عرف و باقی این موارد با انگاره هایی نظیر ˮناخواسته بودن بارداریˮ و ˮبدون برنامه ریزی بودن بارداریˮ همراه هستند.


به گزارش مسکن گزین به نقل از ایسنا، صالح قاسمی در جلسه استانی "خانواده و جمعیت" که امروز دوشنبه (۶ تیرماه) با دستور کار "بررسی آخرین وضعیت استان تهران" و با حضور استاندار تهران برگزار شد، اظهار نمود: هم اکنون دنیا الگوی perfect family با الگوی چهار فرزندی را ترویج می کند و تعریفی که برای آن ارایه داده اند به این معنا است که perfect family خانواده ای است که تمام اعضای آن روابط درون خانوادگی را تجربه کنند.
دبیر مرکز مطالعات جمعیت، با اعلان اینکه اگر الگوی چهار فرزندی الگو رایج کشورها و کشور ما شود نرخ باروری به ۲.۸ تا ۳ می رسد که می تواند مساله کشور ما را نیز تا حد زیادی مدیریت کند.
این جمعیت شناس و پژوهشگر حوزه جمعیت در عین حال اشاره کرد: به لحاظ جامعه شناختی، مطرح گردیده است که الگوهای هشت فرزندی و ۱۰ فرزندی و بالاتر الگوهای درستی نیست.


۵۰ درصد تولدهای ثبت شده استان تهران در سال ۹۹ مربوط به فرزند اول بوده است

دبیر شورای راهبردی جمعیت استان تهران با اعلان اینکه ۵۰ درصد تولدهای ثبت شده استان تهران در سال ۹۹ مربوط به فرزند اول، ۴۱.۷ درصد مربوط به فرزند دوم و ۸.۴ درصد مربوط به فرزند سوم و بیشتر بوده است، تصریح کرد: در حقیقت تهران پس از گیلان بالاترین تولدهای ثبت شده برای فرزند اول را داشته است و این امر الگوی "تک فرزندی" را تثبیت می کند.


وجود ۴ میلیون مهاجر نسل اول و دوم ایرانی در خارج از کشور

فرصت ۵ ساله ایران برای افزایش جمعیت

صالح قاسمی درباره ضرورت توجه به بحث "مهاجرت" و تاثیر آن بر جمعیت کشور، اشاره کرد: هم اکنون ۴ میلیون مهاجر نسل اول و دوم ایرانی در خارج از کشور داریم که این امر به لحاظ کیفیت در مهاجر فرستی نخبگانی قابل توجه است.
به گفته این پژوهشگر حوزه جمعیت، کشور ما به لحاظ باروی برای افزایش جمعیت تنها پنج سال فرصت دارد و اگر متولدین دهه شصتی کشور از سنین متعارف باروری بیرون بروند، با اتکا به متولدین دهه ۷۰ نمی توان بحران جمعیت را مدیریت کرد و بدین جهت می توان گفت تنها فرصت باقی مانده برای این امر تنها در ۵ سال طلایی اجرای قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت است.
وی در بخش دیگر سخنان خود به "انقلاب خانوادگی" اشاره نمود و درباره تغییر الگو، ساختار و کارکرد نهاد خانواده در ایران، اضافه کرد: ما در ایران، در آستانه پدیده ای شبیه به پدیده "انقلاب خانوادگی" در غرب هستیم که ساختار و کارکرد و نهاد خانواده را گرفتار دگرگونی جدی کرد.
دبیر شورای راهبردی جمعیت استان تهران با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره جمعیت توضیح داد: رهبر انقلاب طی ۱۰ سال ۵۵ بار در موضوع جمعیت سخن گفته و مطالبه کرده اند. ایشان در این جهت تعابیری را اتخاذ نموده اند که در هیچ موضوع دیگری از ایشان سراغ نداریم. پس این وظیفه جدی و انقلابی ما است که به این امر ورود نماییم.
قاسمی با اعلان اینکه نرخ رشد جمعیت هم اکنون به ۰.۷ درصد، یعنی زیر یک درصد رسیده و این امر بی سابقه است، افزود: با روند فعلی طی ۱۴۱۵ تا ۱۴۲۰ نرخ رشد جمعیت ما صفر درصد خواهد شد و بعد از آن نرخ رشد منفی را تجربه خواهیم کرد.
به گفته وی، هم اکنون نرخ باروری از بیش از شش فرزند به ازای هر زن به ۱.۵ فرزند به ازای هر زن رسیده است و مطابق با گزارش سالنامه سال ۹۹ سازمان ثبت احوال، نرخ باروری کل، ۱.۵ فرزند به ازای هر زن است که در کلان شهرها به کمتر از ۱.۳ فرزند یعنی زیر سطح جانشینی رسیده و این امر بسیار هشدار آمیز است.
دبیر مرکز مطالعات جمعیت با اعلان اینکه از سال ۹۴ تعداد تولدها با شیب کاهشی روبه رو شده و امروز به حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تولد رسیده است، اضافه کرد: این رقم با توقف دو تا سه ساله، باردیگر سیر نزولی را ادامه خواهد داد و ما قریب به نیم میلیون تولد را در بازه پنج ساله یعنی از سال ۹۴ تا ۹۹ از دست داده ایم.
این جمعیت شناس همین طور درباره نرخ سالمندی کشور اشاره کرد: نرخ سالمندی ما یعنی نرخ افراد بالای ۶۰ سال، هم اکنون به ۱۱ درصد رسیده است و تا ۲۰۵۰ میلادی به بالای ۳۰ درصد می رسد که در آن زمان در آستانه سونامی سالمندی و یا انفجار سالمندی قرار می گیریم.
وی همین طور درباره نرخ ناباروری اظهارکرد: نرخ ناباروری ما در کشور حدود ۲۰ درصد است و درحقیقت ۲۰ درصد زوج های ما بطور طبیعی صاحب فرزند نمی شوند. در این میان با وجود داشتن علم این حوزه اما زیرساخت های لازم برای درمان بیش از سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود ندارد.
دبیر شورای راهبردی جمعیت استان تهران در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: توزیع جغرافیایی جمعیت در کشور به درستی اتفاق نیفتاده است و هم اکنون شاهد خالی شدن شهرهای کوچک اما قابل سکونت، از سکنه هستیم و افراد از شهرهای کوچک به حاشیه شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند.
به گفته وی، کمتر از ۲۰ سال آینده یعنی در سال ۲۰۴۰ اقتصاد کشورهای "e۷" نظیر چین، هند، اندونزی و ترکیه دو برابر کشورهای "g۷" یعنی کشورهای صنعتی امروزی خواهد بود و کشورهای صنعتی با سالخوردگی جمعیت مواجه می شوند و تراز اقتصادی آنها پایین می آید و کشورهایی که حتی فکرش را نمی نماییم به غول های اقتصادی جهان تبدیل می شوند.
قاسمی با اعلان اینکه جمعیت کل استان تهران در حدود ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است، افزود: نرخ رشد کل جمعیت استان تهران که حاصل زاد و ولد و مهاجرت ها است به ۱.۱ درصد رسیده است. نرخ باروری این استان نیز ۱.۱۲ فرزند به ازای هر زن، نرخ سالمندی این استان ۱۲.۳ درصد و تراکم جمعیت استان نیز به ۹۷۸ نفر رسیده است.
دبیر مرکز مطالعات جمعیت در عین حال درباره نرخ رشد طبیعی جمعیت استان تهران که حاصل زاد و ولد است، اضافه کرد: این نرخ تا آخر سال ۹۹ برای تهران حدود ۰.۸ درصد بوده و پس از گیلان، مازندران، مرکزی و سمنان، تهران پنجمین استانی است که در جایگاه نرخ رشد طبیعی قرار دارد.
این جمعیت شناس و پژوهشگر حوزه جمعیت درباره نرخ باروری استان تهران اضافه کرد: سیستان و بلوچستان با ۳.۲ فرزند به ازای هر زن و خراسان جنوبی با ۲.۱۷ فرزند به ازای هر زن دو استانی هستند که نرخ باروی آنها بالای ۲ است اما نرخ باروری در باقی استانها زیر سطح جانشینی و زیر ۲.۱ درصد است. نرخ باروی استان تهران نیز ۱.۱۲ به ازای هر زن و این رقم در شهرستان های مختلف تهران متفاوت می باشد.
قاسمی همین طور درباره میانگین سن مرگ و میر استان تهران اشاره کرد: سن مرگ و میر در تهران از سال ۹۰ تا ۹۹ از ۶۵.۵ سال به ۷۱.۳ سال رسیده است، یعنی امید به زندگی افزایش محسوس داشته که البته یکی از دلیلهای تورم سالمندی نیز همین مورد است چونکه اگر افزایش امید به زندگی با کاهش تولد همراه شود، چالش های زیادی به وجود می آورد.




منبع:

1401/04/07
09:03:07
5.0 / 5
441
تگهای خبر: آمار , راه , زیرساخت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک