یك كارشناس مطرح كرد

برج سازی در بافتهای فرسوده برای ساماندهی بازار مسکن

برج سازی در بافتهای فرسوده برای ساماندهی بازار مسکن مسکن گزین: یک کارشناس اقتصاد مسکن اظهار داشت: احیای بافتهای فرسوده با ساخت بلوکهای 8 تا 10 طبقه، ساخت مسکن در زمین های خالی درون شهرها، توسعه زیرساختهای حاشیه و تامین خدمات و حمل و نقل در شهرهای جدید از راهکارهای ساماندهی بازار مسکن می باشد که دولت رئیسی می تواند به آن توجه کند.


علی شماعی در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: قیمت مسکن در دولت قبل بین ۷ تا ۱۰ برابر افزایش پیدا کرد و بنا بر این متقاضیان واقعی از توان خرید برخوردار نیستند. اگر دولت رئیسی بخواهد در بخش مسکن موفق شود باید برنامه میان مدت و بلندمدت برای خود ترسیم کند. این برنامه باید شامل تدریجی افزایش توان متقاضیان و توسعه عمودی و افقی شهرها باشد.
وی ادامه داد: ما برای ساماندهی بازار مسکن ناچاریم مثل کشورهای توسعه یافته برجهای ۱۰ تا ۲۰ طبقه راه اندازی نماییم. بافتهای فرسوده حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فضای شهری را به خود اختصاص داده اند که اگر در این محدوده ها مبادرت به بلندمترتبه سازی با فضاهای سبز، خیابان کشی منظم و تامین خدمات نماییم تا حد زیادی نیاز مسکن پاسخ داده می شود. بتازگی هم موضوع افزایش تراکم توسط شهرداریها مطرح شده که به نظرم لازم است. از جانب دیگر زمین های خالی گاهی درون شهرها رها شده که می تواند به تولید مسکن اختصاص یابد.
این کارشناس اقتصاد مسکن با اعلان اینکه ساخت شهرکهای مسکونی در نزدیکی شهرهای بزرگ، راه حل دیگری است بیان کرد: در راه اندازی شهرک و شهرهای جدید باید مسائلی مثل حمل و نقل، تامین آب و زیرساختها مورد توجه قرار گیرد. حتی المقدور باید این شهرکها نزدیک شهر مادر باشد تا اگر نتوانستیم قسمتی از خدمات آنرا تامین نماییم ساکنان با طی کمترین فاصله بتوانند از خدمات بهداشتی، آموزشی، درمانی و تفریحی شهر مادر استفاده کنند.
بگفته شماعی، بجای تعریف و برنامه ریزی برای راه اندازی شهرهای جدید در زمین های بکر می توانیم در خیلی از روستاها و شهرهای کوچک که از آب و زیرساخت مناسبی برخوردار می باشند کارخانه و بنگاههای تولیدی راه اندازی نماییم و جلوی مهاجرت را بگیریم.
شماعی اشاره کرد: در شمال تهران قیمت هر متر خانه در مواقعی به بالای ۱۰۰ میلیون تومان رسیده و خرید مسکن در مناطق برخوردار شهری از توان اقشار پایین و حتی متوسط جامعه خارج شده است. در این شرایط بافتهای فرسوده بعنوان یک ظرفیت رها شده است. تجمیع پلاکها و بازآفرینی شهری می تواند ظرفیت تامین مسکن را افزایش دهد.
وی، ایجاد ساز و کارهایی برای جلوگیری از احتکار مسکن را از دیگر راهکارهای تعادل بخشی به این بازار دانست و اظهار داشت: خیلی از شرکتهای دولتی، بانکها و افراد، دهها و صدها آپارتمان را بایکوت کرده اند که سود ببرند. گرفتن ماللیات از خانه های خالی می تواند در ورود این آپارتمانها به بازار مصرف موثر باشد.



1400/06/06
22:50:29
5.0 / 5
782
تگهای خبر: آپارتمان , بازار مسكن , بانك , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک