تعامل و هم افزایی راهگشای حل مسایل محیط زیستی كلانشهرها

تعامل و هم افزایی راهگشای حل مسایل محیط زیستی كلانشهرها مسكن گزین: مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در سومین نشست كمیته تخصصی محیط زیست كلانشهرهای كشور بر هم افزایی و تعامل جهت بهبود فاكتورهای محیط زیستی، استفاده از تجربیات موفق كلانشهرها و ارائه راهكارهای اجرایی در زمینه مسایل محیط زیستی تاكید نمود.



به گزارش مسكن گزین به نقل از ایسنا شینا انصاری در سومین نشست كمیته محیط زیست و توسعه پایدار كلانشهرهای كشور با اشاره به روند مثبت برگزاری این نشست ها و مشاركت فعال و پویای شهرداری سایر كلانشهرها اظهار داشت: امید است برگزاری این نشست ها منجر به رسیدن به نتایج مطلوب جهت ارتقای سطح فاكتورهای محیط زیستی و پیشرفت شهرهای كشور شود.

دبیر كمیته محیط زیست كلانشهرها اضافه كرد: دولت در ۲۲ خرداد ماه سال جاری مصوبه ای را تحت عنوان «مدیریت سبز» تصویب و ابلاغ نمود كه در این راستا شهرداری ها مكلف هستند تا بحث مدیریت سبز را با اصلاح الگوی مصرف منابع و بهینه سازی مصرف انرژی اجرایی كنند.

انصاری با اشاره به اینكه محور اصلی این نشست ارزیابی اثرات محیط زیستی و تهیه پیوست های زیست محیطی پروژه های توسعه ای در شهرهای كشور است، اظهار داشت: در شهرداری تهران كمیته فنی غربالگری نیازمندی پروژه های عمرانی و زیربنایی شهرداری تهران به پیوست اثرات زیست محیطی را بعد از بررسی كارشناسی با حضور متخصصان ذیربط شناسایی می كند.

مدیركل محیط زیست و توسعه پایدار اضافه كرد: بررسی سیلاب های اخیر كه در اوایل سال جاری استان های زیادی را درگیر كرد و اثرات مخربی را به دنبال داشت، نشان داده است كه یكی از دلیلهای اصلی این سیلاب ها بی توجهی به ارزیابی اثرات زیست محیطی پروژه های توسعه ای و ملحوظ نكردن ضوابط محیط زیستی در ساخت و سازهاست كه موجب تشدید آثار و عوارض مخرب سیل ها شد.

در ادامه نشست، سید حبیب راضی - مدیركل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور- اظهار نمود: با عنایت به پیگیری ها و جلسات مشترك با دولت و مصوبه مجلس شورای اسلامی مقرر شد عوارض حاصل از ۸ گروه كالایی مخرب محیط زیست به سوژه مدیریت پسماند در شهرداری های كشور اختصاص پیدا كند.

راضی با اشاره به اینكه هم اكنون كشور به ۲۸۴ بخش تقسیم شده است كه هر بخش شامل تعدادی شهر و روستاست، اظهار داشت: این اعتبارات برای سرمایه گذاری در تمامی فعالیت های حوزه پسماند همچون جمع آوری و پردازش اختصاص یافته است.

وی در ادامه از تصویب بخشنامه اجرایی هوای پاك در كمیسیون های دولت آگاهی داد و اظهاركرد: در این بخشنامه مقرر شده است كه اگر سرانه فضای سبز در شهرهایی با جمعیت بالاتر از ۵۰ هزار نفر به ۱۵ مترمربع یا بالاتر ازآن برسد، تامین نهال آن با جهاد كشاورزی، زمین با منابع طبیعی، آب بوسیله آب و فاضلاب و اجرا و نگهداری از فضای سبز بر عهده شهرداری خواهد بود.

راضی بر استفاده از ظرفیت كمیسیون كلانشهرها در هیئت دولت اصرار كرد و اظهار داشت: در سال ۹۳ از تعداد ۸ سندی كه در این كمیسیون به تصویب رسید ۶ سند مربوط به حوزه خدمات شهری و محیط زیست بوده است.

كمال مرادی - دبیر كل مجمع شهرداران كلانشهرهای ایران - نیز در این جلسه با اشاره به اینكه حل مشكلات زیست محیطی خصوصاً آلودگی هوا از مهمترین دغدغه های شهرداری كلانشهرهاست، اظهاركرد: با همفكری و هم افزایی نظرات فنی و كارشناسی مدیران شهرداری ها و پیگیری های این مجمع توانستیم تا حدودی حمایت و اعتبارات دولتی را برای توسعه حمل و نقل عمومی جذب نماییم.

به گزارش روابط عمومی اداره كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، مرادی با اشاره به اینكه هم اكنون سوژه آلودگی هوا، ترافیك و افزایش جمعیت شهری، یكی از اشكالات و چالش های جدی دولت و شهرداری كلانشهرهاست، اظهار داشت: با عنایت به اهمیت بیش از پیش محیط زیست در شهرهای بزرگ، این مجمع آمادگی دارد پیشنهادات كارشناسان این كمیته را در چارچوب سند زیست محیطی در نشست شهرداران و بعد از آن در كمیسیون ویژه دولت مطرح كند و به تصویب برساند.





منبع:

1398/07/24
00:09:36
5.0 / 5
4196
تگهای خبر: تخصص , توسعه , حمل و نقل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک