معاون سازمان مالیاتی اعلام كرد:

مالیات خانه های خالی قابل اجرا نیست

مالیات خانه های خالی قابل اجرا نیست به گزارش مسكن گزین معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: تا زمانی كه سامانه ملی اسكان و املاك كشور راه اندازی نشود، امكان شناسایی خانه های خالی و دریافت مالیات از آنها وجود ندارد.



به گزارش مسكن گزین به نقل از برنامه تلویزیونی پایش، احمد زمانی اظهار داشت: اعلام هفته مالیات سبب می شود كه توجه كل كشور به این مورد بیشتر و تمامی زوایای اصلی فرهنگ مالیاتی پیدا شود.
وی با اشاره به اینكه بخش املاك مشمول مالیات است و الان مالیات بر ارزش افزوده حوزه مالیاتی در این بخش وجود دارد، اظهار داشت: در سال ۹۴ اصلاحیه های بر مالیات بر حوزه ساخت مسكن وارد شد؛ به نحوی كه مالیات بر تولید مسكن پس از دوره چند ساله و در اصلاحیه های مختلفی حذف شده بود، اما در سال ۹۴ ساخت و فروش مسكن، مشمول مالیات شدند.
معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی تصریح كرد: بخش مالیات مربوط به واحدهای خالی از سكنه به علت آنكه ساز و كار اطلاعات آن فراهم نشده، قابل اجرا نیست؛ اما لایحه پیش نویس مالیات مربوط به عایدی سرمایه كه بخشی از آن مسكن می باشد، بزودی عرضه می شود.
زمانی اضافه كرد: مالیات بر عایدی سرمایه صرفاً مسكن نیست، اما به این حوزه توجه ویژه ای دارد؛ البته این مورد پیچیدگی های بسیار خاص دارد، به همین دلیل، مطالعات این طرح ۳ ماه به طول انجامید و لایحه پیش نویس آن، تا چند روز آینده تحویل دولت داده می شود.
وی توضیح داد: در سال ۸۷ مطالعاتی برای این طرح انجام شده و در سال ۹۴ اصلاحیه های بر روی آن صورت گرفت، اما مجدداً پیش نویس ها اصلاح گردید.
معاون سازمان امور مالیاتی، با تاكید بر اینكه مالیات بر ارزش افزوده یكی از نظام های مالیاتی بسیار موفق بوده است، اضافه كرد: خیلی از كشورها كه این طرح مالیاتی را اجرا كرده بودند پس از مدتی با مشكل مواجه گشتند و آنرا ادامه ندادند، اما مالیات بر ارزش افزوده نمونه بسیار موفق بوده است.
زمانی توضیح داد: در اجرای این طرح ۲ مشكل وجود داشت كه یك مشكل آن مربوط به معافیت های مالیاتی است، چونكه معافیت ها در بعضی از موارد به نفع فعال اقتصادی نیست و مشكل دوم را افرادی ایجاد می كنند كه نمی خواهند از قانون تبعیت كنند.
وی اضافه كرد: طرح پیش نویس مالیات بر عایدی سرمایه، با امضای وزیر اقتصاد به دولت تقدیم می شود و البته در هیأت دولت هم به علت آنكه حجم كارهای اقتصادی بالا است، نمی توان زمان دقیقی برای اجرای آن اعلام نمود.
زمانی به مالیات بر خانه های خالی هم اشاره نمود و اظهار داشت: برای اجرای این طرح باید وزارت راه و شهرسازی سامانه املاك و مستغلات را راه اندازی كند و تا زمانی كه این سامانه اجرایی نشود، امكان شناسایی خانه هم وجود ندارد؛ ضمن اینكه در این سامانه باید مدت خالی ماندن واحد مسكونی، دلیل آن و تعداد واحدها بررسی شود كه البته در سال ۹۴ در قانون به این مورد پرداخته شده است.
به گفته زمانی، وزارت راه و شهرسازی درباره اجرایی شدن این سامانه اعلام نموده كه به علت آنكه شهرداری ها دسترسی كامل به تمامی اطلاعات مسكن دارند، راه اندازی این سامانه برای شهرداری راحت تر است.
وی با اشاره به اینكه سازمان امور مالیاتی هر جا كه درآمد باشد، حتما برای دریافت مالیات حضور پیدا می كند اضافه كرد: به علت آنكه در طرح مالیات بر خانه های خالی هزینه افرادی كه برای شناسایی خانه ها می روند و اطلاعات كسب می كنند بسیار زیادتر از مالیات وضع شده است؛ ازاین رو اجرای آن برای سازمان صرفه اقتصادی ندارد.
معاون سازمان امور مالیاتی تصریح كرد: امكان دارد مالكی واحد مسكونی خویش را برای اجاره یا فروش گذاشته باشد و خریداری پیدا نشود ازاین رو باید علت خالی ماندن واحد مسكونی برای این سازمان مشخص شود.
زمانی خاطرنشان كرد: شهرداری در حوزه مستغلات و مدیریت آن و طبقه بندی واحدهای مسكونی بهتر از دولت و وزارت راه و شهرسازی اشراف دارد و اگر بازبینی در طراحی سامانه املاك صورت گیرد و توسط شهرداری ها صورت گیرد، بسیار زودتر به سرانجام می رسد.
وی بیان نمود: باید سامانه املاك و مستغلات بگونه ای باشد كه برای دولت مشخص شود چه كسی در حوزه مسكن فعالیت می كند.
زمانی در انتها اضافه كرد: در طرح مالیات بر عایدی سرمایه مالكان واحدهای مسكونی نگران نباشند؛ چونكه در این طرح تنها سوداگران و سوءاستفاده كنندگان از بازار، مشمول مالیات می شوند.

1398/04/22
15:41:57
5.0 / 5
4624
تگهای خبر: اجاره , املاك , تولید , راه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک