راه اندازی خانه فرهنگ در اردوگاه های سیل زدگان

راه اندازی خانه فرهنگ در اردوگاه های سیل زدگان مسكن گزین: رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نشست هماهنگی قرارگاه فرهنگی پشتیبانی از سیل زدگان اظهاركرد: خانه های فرهنگ با سه رویكرد كودك، نوجوان و خانواده در مناطق سیل زده تشكیل می شود.



به گزارش مسكن گزین به نقل از ایسنا سعید اوحدی در نشست هماهنگی قرارگاه فرهنگی پشتیبانی از سیل زدگان كه با حضور سردار محمدحسین سپهر - جانشین رئیس، سردار عبدالرضا آزادی - معاون فرهنگی و مینو اصلانی - رئیس جامعه بسیج زنان سازمان بسیج مستضعفین، مهرالله رخشانی مهر- معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، سید مسعود شجاعی طباطبایی - كاریكاتوریست، رضا قمرزاده - مدیرعامل موسسه طلوع نسل نوربرگزار شد، با نمایش گزارشی از فعالیت های قرارگاه فرهنگی پشتیبانی از سیل زدگان تابحال اظهاركرد: سیل آثار و تبعات مهیبی دارد و بازگشت به اوضاع عادی زمان زیادی می برد. قرارگاه فرهنگی پشتیبانی از سیل زدگان را با هدف رسیدگی به این هموطنان تأسیس كردیم و ۱۲ دستگاه مختلف در آن حضور دارند.

وی در ادامه اظهار داشت: هماهنگی هایی با این ۱۲ نهاد داشته ایم كه هم افزایی بهتری ایجاد شود و خدمات شایسته تری نمایش نماییم. تا كنون ۲۹ اردوگاه در جنوب كشور راه اندازی شده و برنامه ما این است كه خانه های فرهنگ با سه رویكرد كودك، نوجوان و خانواده تشكیل گردد. با اردوگاه های كاروان های راهیان نور باز هماهنگ هستیم تا از این ظرفیت فرهنگی در مناطق سیل زده استفاده گردد.

اوحدی افزود: دشمن در این شرایط باز دست از دشمنی برنداشته و خصوصاً در فضای مجازی به تبلیغات منفی مشغول شده است. بنا بر این با هماهنگی رسانه ملی برنامه های فرهنگی پخش می نماییم كه یكی از این برنامه ها به صورت زنده در نیمه شعبان از پل دختر پخش خواهد شد. همین طور می خواهیم از خوزستان هم یك برنامه زنده تلویزیونی با حضور هموطنان عزیز عرب داشته باشیم.

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه اظهاركرد: كار ویژه ای را حوزه هنری با عنوان سیل مهربانی انجام داده است و برخی از آثار حوزه تجسمی را به نفع سیل زدگان به حراج گذاشته اند و بخش از آن به فروش رسیده است. در سازمان فرهنگی هنری باز برنامه ای با عنوان «خانه خوبان» در باغ موزه قصر در نظر گرفته ایم كه آثار هنری به نفع سیل زدگان به فروش برسد. به این وسیله كمك های نقدی قابل توجهی برای لطمه دیدگان سیلاب جمع آوری می شود. همین طور با هماهنگی كمیته ملی المپیك بنا شده لباس ورزشی قهرمانان ملی در این حراج به نفع سیل زدگان به فروش برسد.

اوحدی افزود: چهار كاروان گل همراه با چهار اتوبوس با عنوان كاروان انتظار در شهر حركت می كنند و كمك های مردمی را جمع آوری خواهند كرد. در ۳۷۲ كتابخانه سازمان فرهنگی هنری و فرهنگسراها باز آمادگی دریافت كمك های مردمی وجود دارد. همین طور با برخی كارخانه های مواد غذایی صحبت هایی كرده ایم كه برای تأمین میان وعده و توزیع آن در بین كودكان سیل زده با ما همكاری كنند.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مهرالله رخشانی مهر - معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس - باز در این مراسم اظهار نمود: وزارت آموزش و پرورش از ابتدا كوشش كرد كه امكان برگزاری كلاس های درس در مناطق سیل زده هر چه زودتر فراهم گردد و در استان گلستان از شنبه این هفته كلاس ها شروع شده است و در استان خوزستان باز از شنبه هفته بعد دایر خواهد بود. سر كلاس رفتن دانش آموزان یكی از مسائل اساسی است كه هر چه سریع تر باید محقق شود. حضور خیرین مدرسه ساز باز مثل همیشه چشم گیر است و باید برای ساختن مدارسی كه تخریب شده اند، اقدام گردد. پیش از ماه مبارك رمضان كلنگ زنی مدارس آغاز خواهد شد.
فعالیت فرهنگی با هدف جبران خسارت روحی واردشده به سیل زدگان


سردار محمدحسین سپهر - جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین - در این جلسه اظهار داشت: حجم لطمه ها آن قدر زیاد است كه نمی توان دولت را تنها گذاشت. این حجم كار نیازمند یاری همه دستگاه های كشور است البته خسارت جانی ما خیلی كم بوده است. خسارت مالی وسیع است و ان شاءالله جبران می شود اما خسارت روحی به جای مانده نگران كننده است و دستگاه های فرهنگی باید در این عرصه تلاش كنند. بالقطع ارزش كار شما كمتر از كار امدادگران نیست. حضور در اردوگاه ها و ایجاد این باور در بین سیل زدگان كه «شما تنها نیستید و ملت با شما هستند» اهمیت بالایی دارد.


وی در ادامه با اشاره به مواهب و دستاوردهای سیل اخیر با وجود خسارات واردشده اظهاركرد: این سیل موجب تقویت و انسجام وحدت ملی شد و همه استان ها در یاری رسانی به سیل زدگان با هم متحد شده اند. یكی از مؤلفه های برجسته مقبولیت و اقتدار هر نظامی میزان نوع دوستی در آن است. خدا را شكر در كشور ما حس نوع دوستی بسیار امیدواركننده است. اینكه مردم به نهادها و دستگاه ها كمك می كنند، نشان از میزان بالای اعتماد در آن هاست. در حوزه نظام مهندسی و شهرسازی هم تجارب خوبی به دست آورده ایم كه قبل از این وجود نداشت. از بین رفتن خشكسالی، دیگر موهبت بارش های اخیر بود كه آب زیادی در سدها، تالاب ها، قنات ها و... ذخیره شده است. این حوادث برای ما تمریناتی است كه با دشمنی های دشمنان قسم خورده مقابله نماییم. باید تجربیاتمان در یاری رسانی به سیل زدگان را مستند و مكتوب نماییم، چونكه به صورتی دانش ضمنی شمرده می شود.

وی افزود: هم اكنون چند كار را باید دنبال نماییم. یكی امدادرسانی است كه دارد انجام می شود. سپس آن باید به ساخت، تجهیز و بازسازی اماكن تخریب شده بپردازیم. منازل، راه ها، مدارس و... باید ساخته شوند چونكه حدود ۳۰ هزار مسكن بطور كامل تخریب شده است. اولویت نخست ما ساخت مسكن می باشد و باید به كمك دولت این كار صورت گیرد. كار دیگرمان تجهیز است و به همین دلیل سامانه ای در نظر می گیریم كه اقلام تجهیز منازل با كمك نیكوكاران فراهم گردد چون ساخت مسكن به تنهایی كافی نیست. كمك به اصناف و بازگشایی بازار در شهرهای سیل زده هم از اهدافمان است. حضور در اردوگاه ها و فعالیت فرهنگی، بازگشایی مدارس و امیدبخشی به سیل زدگان فعالیت های دیگری است كه باید انجام دهیم.
تاكید بر استفاده از ظرفیت بومی مناطق سیل زده

سردار عبدالرضا آزادی - معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین- سخنران بعدی نشست بود كه با اشاره به اینكه بسیج از همان آغاز سیل با محوریت گروه های جهادی در مناطق بحران زده حضور داشت، اظهاركرد: حدود ۴۶ هزار عضو بسیج در مناطق سیل زده حضور پیدا كردند و اقدامات لازم را انجام دادند. در استان خوزستان قسمتی از جمعیت در اردوگاه ها ساكن شده اند و بنا بر این نیاز به كار فرهنگی برای حفظ روحیه این افراد انكارناپذیر است. خدا را شكر شور و نشاط خوبی به وجود آمد و همه به همدیگر یاری رساندند تا با بحران مقابله شود.

وی اضافه كرد: برخی از مردم در اردوگاه های راهیان نور اسكان داده شده اند و بنا بر این كار فرهنگی آن باز به عهده بسیج است. سوژه زنان و كودكان در اردوگاه بسیار حائز اهمیت می باشد و باید فضایی فراهم نماییم كه شور و شادی ماه شعبان در بین سیل زدگان حفظ شود. تعداد زیادی از ساكنان اردوگاه ها عرب زبان هستند و به همین خاطر برای كار فرهنگی باید از ظرفیت مردم خود آن مناطق بهره ببریم.

آزادی اشاره كرد: برای هر كدام از اردوگاه ها یك مسئول فرهنگی تعیین شده و هدف اصلی، غنی سازی اوقات فراغت سیل زدگان با استفاده از فعالیت های مذهبی، فرهنگی، ورزشی و... است. درباره تأسیس خانه های فرهنگ باز سفارش من این است كه از ظرفیت خود استان های سیل زده استفاده حداكثری نماییم.

در این نشست نمایندگان دیگر دستگاه های عضو قرارگاه فرهنگی پشتیبانی از سیل زدگان باز به بیان پیشنهادها و نقطه نظرهای خود پرداختند.




1398/01/28
15:38:41
5.0 / 5
4513
تگهای خبر: امداد , بازسازی , تخریب , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک