چهره ماندگار مهندسی راه و ساختمان مطرح كرد:

آموزه سیل های اخیر برای ساخت و سازهای شهری

آموزه سیل های اخیر برای ساخت و سازهای شهری به گزارش مسكن گزین عضو هیئت علمی دانشكده معماری دانشگاه تهران با اشاره به انجام مطالعات حوضه آبریز در طرح های جامع و تفصیلی تهران، احتمال وقوع سیل در پایتخت را بسیار پایین دانست.



به گزارش مسكن گزین به نقل از مهر، محمود گلابچی در نشست خبری تشریح علل تأثیرگذاری بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله بر ساخت و سازهای شهری و روستایی اظهار داشت: مهمترین علت تخریب های سیل اخیر، عدم جانمایی صحیح ساخت و ساز در شهرها بود چون كه باید از قبل می پذیرفتیم كه سیل یك اتفاق حتمی است و احتمال بارش های شدید در هر چند ۱۰ سال وجود دارد.
وی اضافه كرد: همانطور كه باید در مقابل زلزله آمادگی داشته باشیم و سازه های ضد زلزله بسازیم، باید در مقابل سیل هم آمادگی داشته باشیم و از ساخت و ساز در راه سیلاب و روان آب ها جلوگیری نماییم. مكان یابی در طراحی ساختمان ها باید به یك اصل تبدیل گردد.
چهره ماندگار مهندسی راه و ساختمان خاطرنشان كرد: در زلزله های اخیر دیدیم كه ساختمان های نوساز هم گرفتار تخریب شده و تاب آوری نداشتند كه نشان داده است آنچه در سازه اهمیت دارد، كیفیت ساخت و ساز است نه عمر بنا. همینطور كنترل و نظارت بر ساختمان ها هم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از تكنولوژی های جدید در ساخت و ساز خاطرنشان كرد: هرچقدر در كاهش وزن ساختمان ها موفق تر عمل نماییم، از شدت تخریب ساختمان در زلزله ها كاسته ایم. همانگونه كه در حوادث اخیر سیلاب دیدیم كه ساخت و ساز در راه رودخانه های قابل طغیان، مهمترین عامل تخریب شهرها و روستاها بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یكی دیگر از موضوعات مهم در تاب آوری ساختمان ها در مقابل سیل را راه اندازی مسیل و كانال هدایت آب های سطحی در شهرسازی ها دانست و اظهار داشت: باید مبحث جانمایی ساخت و ساز در طرح های جامع و تفصیلی برای شهرها و طرح هادی برای روستاها رعایت شود. نهادهای تصمیم گیر هم باید به طراحی طرح های جامع و تفصیلی نظارت بیشتری داشته و از توسعه شهرها در راه رودخانه ها اجتناب كنند. دستگاه های اجرایی مانند شهرداری ها هم از صدور مجوز ساخت در اماكنی كه امكان بروز بلایای طبیعی وجود دارد، اجتناب كنند.
گلابچی یكی دیگر از مسائل تأثیرگذار در تخریب حاصل از سیلاب اخیر را تخریب محیط زیست و قطع درختان عنوان و اظهار نمود: علاوه بر تخریب محیط زیست در مقیاس جهانی مانند گرم شدن زمین و بالا آمدن سطح دریاها كه در بروز سیلاب اثرگذار می باشد، نقش تخریب محیط زیست در مقیاس ملی در سیلاب اخیر كاملاً خویش را نشان داد چون كه مطالعات زیست محیطی و احتمال وقوع سیلاب در مكان یابی توسعه شهرها لحاظ نشده بود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره وقوع سیلاب در تهران اظهار داشت: وضعیت توپوگرافی پایتخت بگونه ای است كه با خصوصیت های جغرافیایی شهرها و استان های سیل خیز متفاوت می باشد و احتمال وقوع سیل در تهران بسیار پایین است. به خصوص كه در مطالعات طرح جامع و تفصیلی تهران به موضوعات در رابطه با حوزه آبریز پایتخت توجه كافی شده است.
وی درباره نقش سدسازی در پیشگیری از سیل اظهار داشت: باآنكه سدها نقش مهمی در كاهش شدت سیل دارند، اما امكان مدیریت منابع آب كشور صرفاً با سدسازی وجود ندارد بلكه آبخیزداری هم یكی از مهمترین راه های كنترل آب های سطحی و مصون ماندن در مقابل سیل است.
وی افزود: اگر حركت این حجم آب از سد پیش بینی و برای آن كانال طراحی می شد، شاهد حركت این حجم از خاك و گل و لای با حركت آب نبودیم تا گل و لای وارد منازل مردم شود؛ هم اكنون یكی از مهمترین مشكلات مردم در مناطق سیل زده خارج كردن گل و لای از منازل مردم است ضمن اینكه جابجایی این حجم خاك همراه با آب می تواند توازن خاك در مناطق تحت كشاورزی را بهم بریزد.

1398/01/26
16:31:20
5.0 / 5
4933
تگهای خبر: تخریب , توسعه , دستگاه , راه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک