بررسی و پیگیری تاب آوری شهر تهران در مقابل زلزله بالای 7 ریشتر در کمیته عمران شورای شهر

بررسی و پیگیری تاب آوری شهر تهران در مقابل زلزله بالای 7 ریشتر در کمیته عمران شورای شهر به گزارش مسکن گزین، یک عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر ضرورت توجه به تاب آوری شهر تهران در مقابل زلزله اظهار داشت: وقوع زلزله در تهران بعنوان پایتخت کشور کل حاکمیت سیاسی و اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار می دهد.


به گزارش مسکن گزین به نقل از ایسنا، سید محمد آقامیری در نشست «بررسی راهکارهای افزایش تاب آوری شهر تهران در مقابل زلزله» که در قالب کارگروه افزایش تاب آوری سازه ها در مقابل زلزله به عنوان نخستین جلسه مشترک مسئولین و اساتید مهندسی زلزله برگزار شده بود، اظهار داشت: بحث تاب آوری شهر تهران در مقابل زلزله بالای ۷ ریشتر را در کمیته عمران شورای شهر تهران پیگیری کردیم. این اقدام از آبان ماه سال قبل شروع شد و در حین این اقدام زلزله ترکیه به وقوع پیوست که دقیقا فضا را برای ما روشن کرد و آن چه را که در ذهن داشتیم، مانیتور شد.
وی ادامه داد: برای شهر و آن چه که پیش آمد یک شوک جهانی بود. این زلزله ما را مصمم کرد که به فکر این مساله باشیم و با دید بازتری روی این مقوله کار نماییم. به همین دلیل این کارگروه را در اسفند ماه سال قبل تشکیل دادیم. کارگروهی که به همراه معاونین کار خودرا آغاز نموده و در این فاصله بوسیله تیم کارشناسی که تهیه شد و با حضور اساتید مطرح دانشگاه ها که در این نشست در خدمت شان هستیم، جلساتی انجام شد.
آقامیری افزود: از بین همه اساتید ۴۵ نفر اعلام آمادگی کردند که امروز در خدمت ۱۲ نفر از این اساتید هستیم تا در دوره اول این کارگروه از نظرات آنها بهره مند شویم. بنا داریم خروجی این جلسات بعد از ۴ تا ۵ جلسه منجر به تشکیل کارگروهی قوی شود تا بتوان فکر اساسی در این خصوص منتج به راهکاری مناسب محقق شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در ترکیه اگر زلزله آمد استانهای جنوبی آن درگیر مسائل مربوط به زلزله شدند ولی پایتخت سیاسی و اقتصادی ترکیه آنکارا و استانبول به کار خود ادامه می دادند و کشور از نظر حاکمیتی و سیاسی سر پا بود، اما تصور کنید زلزله در تهران به وقوع بپیوندد. تهرانی که پایتخت کشور است و برنامه های حاکمیتی، سیاسی و اقتصادی همه در این شهر به وقوع می پیوندد، اگر این فاجعه در تهران پیش بیاید در حقیقت این اتفاق برای کل کشور می افتد. چطور باید کشور را مدیریت کنیم؟ به همین دلیل ضروریست که برای تهران یک فکر اساسی صورت گیرد و مدلی طراحی شود که برای کل کشور خصوصاً کلانشهرها که در معرض زلزله قرار دارند، بکار گرفته شود.
وی با اشاره به تبعات و خسارات زلزله احتمالی تهران، اشاره کرد: بزرگترین زلزله ای که در جهان داشته ایم زلزله اقیانوس آرام بوده که بیشترین تلفات آن با سونامی رقم خورده، بطوریکه ۲۲۰ هزار نفر در این زلزله تلفات داشته ایم ولی زلزله ای که برای تهران پیش بینی می شود با نظرات مختلفی که کارشناسان ارائه می کنند ۳۰۰ هزار نفر و ۵۰۰ هزار نفر پیش بینی شده، این عددها روی کاغذ راحت است اما اساسا این مساله شوخی نیست که چنین عددی در تهران داشته باشیم.
وی افزود: اساسا باید این دغدغه را اساتید برای مسئولین ما ایجاد کنند که به موضوع زلزله توجه ویژه ای داشته باشیم و این که دوره بازگشت زلزله ها چه زمانی است، کارشناسان باید در این خصوص اظهار نظر کنند و نظرات آنها نیز باید پشتوانه علمی داشته باشد. در این کارگروه باید دغدغه های این حوزه برای مسئولین کشور در سطح ملی و نه فقط شهرداری تهران تبیین شود. چونکه در این اتفاق کل حاکمیت سیاسی و اقتصادی در کشور درگیر می شود، پس باید همه دست به دست هم دهیم تا درباب این مشکل راهکارهایی مناسب را اتخاذ نماییم.




منبع:

1402/04/29
11:31:13
5.0 / 5
259
تگهای خبر: راه , زلزله , كلانشهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک